Nieuw te bouwen appartementen complex aan de Rozelaar
Nieuw te bouwen appartementen complex aan de Rozelaar LekstedeWonen

12 appartementen op weide kinderboerderij stapje dichterbij

22 september 2019 om 08:04 Politiek

ODIJK LekstedeWonen gaat op een weide van kinderboerderij Dierenwij 12 appartementen in de sociale huursector bouwen. Dat is is op 12 juli besloten. Het gaat hier om gemeentegrond, daarom moet kosten voor bouwrijp maken en de aanleg van een nieuwe weide voor de kinderboerderij, goed in beeld worden gebracht. Dat gebeurt met een voorstel dat nu bij de raad ligt. Uiteindelijk zal de gemeente hier wat geld mee kunnen verdienen.

door Kuun Jenniskens

Voordat Lekstede met de bouw aan de slag gaat, zal de gemeente de dierenweide bouwrijp moeten maken. Verder heeft de gemeente planontwikkelingskosten en ook kosten voor voorbereiding & toezicht op de uitvoering. De gemeenteraad gaat hier een krediet voor verstrekken. In totaal voor 122.436 euro. 

Als de grond wordt verkocht ontvangt de gemeente een grondprijs van 15.000 euro per sociale huurwoning. Voor de beoogde 12 appartementen komt dit neer op een opbrengst van 180.000 euro. De gemeente zal er dus geld aan over houden. 

Voor de gemeenteraad is dit een appeltje-eitje voorstel; zij gaan dit op 10 oktober als hamerstuk behandelen. Een gemeentewoordvoerder liet weten dat de vergunning over een paar maanden in behandeling wordt genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie