Film: 'Central do Brasil'

20 september 2019 om 11:02 Film Deel je nieuws

In zijn openingsbeelden schildert voormalig documentairemaker Salles effectief de ieder-voor-zich wereld waarin zijn verhaal zich afspeelt: rond een trein die zojuist het station van Rio de Janeiro is binnen gekomen ontstaat een adembenemende chaos. In het station schrijft Dora (Montenegro) brieven in opdracht van analfabete migranten. Maar ze posten doet ze niet. Op een dag wordt ze geconfronteerd met het harde bestaan van de 9-jarige Josué (De Oliveira. De jongen heeft zijn vader nooit gezien en hoopt hem dankzij de geschreven brieven op het spoor te komen. Enkele dagen later komen Ana en Josué bij Dora terug voor een andere brief omdat zij geen antwoord gekregen hebben op de eerste. Bij het buitengaan echter, wordt Ana aangereden door een bus en zij sterft onder de ogen van haar zoon. Aan zichzelf overgelaten en zonder bestaansmiddelen, zwerft Josué rond in het station. Daar kent hij alleen maar Dora. Eerst ongevoelig voor de verwarring van de kleine jongen, is zij uiteindelijk bereid het hele land met hem te doorkruisen om hem te helpen bij het vinden van zijn vader. In bus en truck, door onbekende streken, ondernemen zij dan een boeiende reis: de tocht op zoek naar het eigen hart.

Het is een mooi spel van zowel de Braziliaanse tv-vedette Montenegro, die werd genomineerd voor een Oscar, als de jonge, ontwapenende De Oliveira.

Acteurs: Fernanda Montenegro, Vinícius de Oliveira, Marília Pêra, Soia Lira, Othon Bastos, Otávio Augusto, Stela Freitas

Regisseur: Walter Salles

Trailer: kopieer onderstaande link in URLbalkhttps://www.imdb.com/title/tt0140888/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Vertoning van de film op vrijdag 4 oktober 2019 om 20.00 uur in de Schoudermantel te Odijk (deur open om 19.30 uur). 

Kaarten à 6 euro verkrijgbaar bij Slijterij Barrique, Odijk; 'tFrietmanneke  Bunnik en bij Bakkerij Doeleman, Werkhoven.Reserveren van kaartjes is niet mogelijk. Als er plaats is zijn er ook kaartjes aan de deur verkrijgbaar.  

Namens alle medewerkers van het Filmhuis Odijk, een hele mooie filmavond gewenst ! 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie