Bewoners en boeren starten petitie GEEN Spitsknip in de Achterdijk!

19 februari 2018 om 11:41 lokaal Deel je nieuws

De gemeente Bunnik wil een spitsknip leggen in de Achterdijk vlak bij Fort Vechten. Dit betekent dat het buitengebied, agrarische bedrijven en plattelandwinkels in de spits niet bereikbaar zijn voor activiten, eieren, vers fruit en streekproducten. Een strop voor de boeren en ondernemers in het buitengebied. Daarom zijn ze een petitie gestart: Zeg NEE tegen een spitsknip in de Achterdijk!!!

In de media staat dat de gemeente een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen gaat tekenen voor een spitsknip in de Achterdijk. Voor de bedrijven gaat dit zoveel impact hebben, dat wij het onvoorstelbaar vinden dat er na de bijeenkomst van 23 augustus vorig jaar op geen enkele manier contact met de bewoners, agariers en ondernemers opgenomen is. 

De overheid stimuleerd agariers al jaren om actieg te zijn in de verbrede landbouw. Door verkoop van eigen producten. De bedrijven open te stellen voor burgers en scholen. Agrariers werken hard om de bedrijven te ontwikkelen en op te zetten. Daarnaast is er steeds meer ondernemerschap op het platteland in de vrijgekomen agrarische bebouwing. Kortom er komen klanten naar bedrijven.

De grootste piek aan klanten is in de winter van 14 uur tot 17 uur ’s middags en in de lente en zomerperiode als de aardbeien en kersen rijp zijn van 13 tot 19 uur ’s middags. In deze tijd moeten de ondernemers en fruittelers het verdienen. Afsluiten van de Achterdijk zal dan ook grote financiële consequenties hebben voor ons bedrijf. Juist ook tijdens de spits.

Want consumenten gaan geen kilometers omrijden om bij boerenerven en plattelandwinkels te komen. Het klanten netwerk de onderenemers hebben opgebouwd zal door de gemeente Bunnik kapot gemaakt worden door de weg af te sluiten. Voor onze bedrijven is het onacceptabel als er wegen afgesloten worden en zal dit zeer grote economische schade met zich mee brengen.

In de ogen van de agrariërs is de Achterdijk de slagader voor het agrarisch buitengebied. En moet ten allen tijden open blijven en geschikt zijn voor alle verkeer en met name ook landbouwverkeer en vrachtverkeer van en naar de bedrijven. De agrarische bedrijven moeten altijd bereikbaar zijn voor aan en afvoer van onze grondstoffen en producten. Denk aan vee, melk, eieren, fruit, fust.

Er wordt ook gewoond en gewerkt. Bewoners, bedrijven in het buitengebied moeten altijd goed bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. 

Teken de petitie Geen spitsknip in de Achterdijk

https://geenspitsknipachterdijk.petities.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie