Celeritas wint van titelkandidaat Leidsche Rijn

18 februari 2018 om 22:45 Sport/sport Deel je nieuws

Zondag speelde de mannen van Celeritas thuis tegen het Utrechtse Leidsche Rijn, toen nog een van de titelkandidaten van de landelijke hoofdklasse C.

Na een wat stroeve start nam Celeritas de leiding tegen het goed verdedigende Leidsche Rijn, de thuisploeg leek het heft in handen te gaan nemen. Na ruim een kwartier spelen was er het verschil van drie doelpunten bij de 7-4 stand, Tegen het einde van de eerste helft deden de gasten nog wel wat terug mede doordat er bij Celeritas nogal wat slordigheden in het spel kwamen. Ongecontroleert afspelen, het niet afmaken van aanvallen en het ondernemen van schotpogingen die geen enkele kans op doelpunten boden zorgde ervoor dat de voorsprong terug gebracht werd bij rust tot 12-10.

Na de hervatting kreeg Celeritas het aanvallend moeilijk en zag de dat de gasten bij 12-12 op gelijke hoogte kwamen. Het scoren ging bij Celeritas steeds moeilijker maar dank zij keeper Maarten Bruggeman die drie strafworpen wist te stoppen kon Leidsche Rijn geen voorsprong nemen. Dit lukte ze wel 10 minuten voor het eindsignaal bij de stand 15-16. Celeritas had in de 20 minuten daarvoor maar driemaal weten te scoren. In de slotfase wisten de ploegen om en om te scoren, tot dat Celeritas in de laatste minuten het tempo opvoerde en door snelle uitvallen afstand nam en een 20-17 overwinning veilig stelde.Door deze nederlaag is Leidsche Rijn zo goed als uitgeschakeld voor de titel.

De volgende wedstrijd is  op 11 maart in Zierikzee tegen  het  op de 2e plaats staande Delta Sport.