Midlandia A1 kampioen
Midlandia A1 kampioen Huub Boerman

18 februari 2018 om 12:53 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag is de A1 van korfbalvereniging Midlandia kampioen geworden. In een directe confrontatie met de nummer 2 was Midlandia met uitzondering van een tiental minuten heer en meester.

De junioren van Midlandia hadden aan een gelijkspel tegen Woudenberg voldoende, maar omdat in de competitie tot nu toe alle wedstrijden waren gewonnen, wilden ze het daar niet op aan laten komen. Het eerste kwartier was Midlandia duidelijk de bovenliggende ploeg en sloeg onmiddellijk een flink gat, maar daarna zakte de ploeg een beetje in. Woudenberg kon terugkomen tot op 2 punten, maar in vooral het 2e deel van de 2e helft liet Midlandia geen spaan heel van de tegenstander en liep uit naar 13-6.

Na het eerdere kampioenschap op het veld is dit een mooie bekroning op een toch al mooi seizoen. Vanaf maart gaat de ploeg proberen om de hattrick in de wacht te slepen, door ook in de voorjaarscompetitie eerste te worden.