Afbeelding
Kuun Jenniskens

In 2020 komt er plan voor afval scheiden

3 september 2019 om 15:09 Overig

ODIJK In de gemeente Bunnik blijft nog 174 kilo restafval per inwoner in de grijze container terecht te komen. Het streven is om dit te laten dalen naar 100 kilo per inwoner. Ook andere gemeenten die Reininging Midden Nederland (RMN) het afval laten ophalen, willen naar de 100 kilo - landelijk is dit een trend. Hoe is het Bunniks college bezig om dit te bereiken?

door Kuun Jenniskens

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat het college toe wil naar minder afval: ,,Het voornemen is om in 2020 een nieuw afvalbeleidsplan aan de gemeenteraad voor te leggen. Uitgangspunt hierbij is het verhogen van het hergebruiken van nuttige grondstoffen, oftewel meer recycling. De 100 kilo is een gebruikelijke landelijke norm die wordt genoemd door RMN in de jaarrekening. In het nieuwe afvalbeleidsplan zullen we een norm voor het aantal kilo’s voor Bunnik gaan vaststellen.”

Dus volgend jaar komt er een plan.

Dat het scheiden van afval in de gemeente Bunnik nog stukken beter kan, blijkt uit het feit dat in 2018 4 ton PMD (plastic, metaal en drankpakken) afval toch restafval bleek en zodoende door RMN is afgekeurd als PMD.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie