Henk Westbroek
Henk Westbroek Arnold Wagemakers

Mooi en onverslijtbaar: Odijk Komt Thuis

30 augustus 2019 om 15:10 Overig

De hit 'Alles geprobeerd' van Het Goede Doel uit 1986 is volop geoefend in de Beug, het toenmalige jongerencentrum van Odijk. Het nummer zal tijdens Odijk Komt Thuis ongetwijfeld gezongen worden door Henk Westbroek die weer terugkomt naar Odijk.enk Westbroek

Arnold Wagemakers

MET GOEDE HERINNERINGEN "We mochten van de toenmalige beheerder een paar dagen gratis oefenen in De Beug met als tegenprestatie een gratis concert. Dat oefenen was hard nodig. Tegenwoordig is dat allemaal veel professioneler. Muzikanten zijn nu geschoold en spelen vaak met gemak alles mee. Dat was toen wel anders. De eerste dagen hebben we alle muizen uit De Beug verjaagd, maar op zaterdag klonk het als een klok in een bomvolle zaal. Wat een feest!", aldus Westbroek. Het was de basis voor de LP 'Mooi en onverslijtbaar' het derde album van de Nederlandse muziekgroep Het Goede Doel.

DAT WAS EEN MOOIE TIJD TOEN Maar wat waar is is waar: we hadden toen onderling al veel ruzie. Toch keerden we nog een keer terug naar Odijk. Op een gegeven moment wilden we toch maar weer gaan toeren. Het geld was op dus we moesten wel. Ook toen kozen we De Beug om te oefenen en werd de try out zoals je dat nu zo zou noemen, daar ook gedaan. Weer het dak eraf en eigenlijk klonk het hartstikke goed. De tournee erna was – en dat hadden we niet verwacht – een doorslaand succes. We hadden immers al een tijd geen nieuwe nummers meer uitgebracht." Na zoveel jaar is Henk weer terug in Odijk. Eigenlijk zou hij in 2018 al komen maar toen was hij geveld door ziekte en nam Syb van de Ploeg zijn plaats in op dit dorpsfestival. Zondag 8 september 2019 is zijn herkansing op dit feest dat om 15.30 begint. Henk Westbroek treedt na 17.00 op na het optreden van verschillende Odijkse muzikanten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie