Een blije deelnemer
Een blije deelnemer Mariette de Dreu

50 jaar paraplu zeist: 'het is hier zo fijn!

22 augustus 2019 om 14:35 Activiteiten Deel je nieuws

Regelmatig wordt door deelnemers aangegeven dat ze het zo naar hun zin hebben bij de Paraplu, dat ze er zo van genieten. En dat is waar al onze vrijwilligers het allemaal voor doen!

 

50 jaar geleden werd aan de Slotlaan in Zeist gestart met activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Het uitgangspunt was, volwassenen met een verstandelijke beperking ontspanning bieden en tevens ‘datgene wat op de dagschool is aangeleerd herhalen en uitbreiden, mede om de aanpassing in het dagelijks leven te vergemakkelijken’.

 

Nu, 50 jaar later biedt De Paraplu nog steeds ontspanning, waarbij het in de eerste plaats gaat om ontmoeting en gezelligheid, maar zeker ook nog steeds om iets leren waardoor je steviger in de maatschappij komt te staan. Destijds werd gestart met 3 groepen van 8 deelnemers (2 groepen voor mannen en 1 voor vrouwen!), inmiddels zijn het 17 groepen en ruim 100 deelnemers.

Er wordt onder meer toneel gespeeld, gedanst, geschilderd, maar dus ook veel geleerd!

 

Ken je misschien iemand met een verstandelijke beperking, kijk dan op onze website www.deparapluzeist.nl, en wijs ze op onze mogelijkheden. Haal ze weg bij de tv en maak ze blij!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie