Gert de Klein en Stephanie van Rooij donderdag na het gesprek op het gemeentehuis
Gert de Klein en Stephanie van Rooij donderdag na het gesprek op het gemeentehuis Richard Thoolen

Uitstel voor hondenspeelparadijs - update

26 juli 2019 om 13:07 lokaal

BUNNIK De toekomst van het hondenspeelparadijs aan de Achterdijk in Bunnik lijkt zeer onzeker, sinds de brief die zij vorige week kregen van de gemeente Bunnik. Omdat de stichting gemaand wordt alle aangebrachte voorzieningen te verwijderen, lijkt het einde in zicht. Het enige wat de gemeente erover kwijt wil tegenover Bunniks Nieuws is dat ze in gesprek is met de eigenaren van de stichting.

Richard Thoolen/Agnes Corbeij

Gisteren vond het eerste gesprek plaats. Toen werd bekend dat de financiële sanctie is opgeschort en een definitief besluit uitgesteld tot september. Of dit betekent dat de deur op een kier staat of dat het uitstel van executie is, wil de gemeente nog niet zeggen.

ILLEGAAL Eigenaren Gert de Klein en Stephanie van Rooij schrokken enorm toen ze de eerste brief kregen van de gemeente. Daarin stond dat er volgens de gemeente sprake is van een illegale situatie. Als de eigenaren niet binnen twee weken een einde zouden maken aan de activiteiten, zou een boete volgen in de vorm van een dwangsom. Er waren wel eerder ambtenaren van de gemeente langsgekomen om de hondenschool te bekijken, maar van die bezoeken kregen Gert en Stephanie nooit een terugkoppeling. Tot de brief van vorige week.

Het steekt De Klein en Van Rooij dat ze niet de kans kregen om verbeteringen aan te brengen, maar dat ze meteen moeten stoppen met alle activiteiten. Ook zijn ze verrast over de harde opstelling van de gemeente. Jurist Helsloot is vanaf het begin bij het hondenspeelparadijs betrokken. Helsloot: ,,De gemeente stelt dat het hondenspeelparadijs niet past in het bestemmingsplan, en formeel hebben zij daar gelijk in." Dit standpunt is bekend sinds de start in 2015. Helsloot: ,,De gemeente adviseerde ons destijds om bij een particulier grond te gaan zoeken waar een agrarische bestemming op zat, want dat kwam het dichtste in de buurt. En dat is precies wat we gedaan hebben."

GESCHIKT PERCEEL Agrarisch ondernemer Joop van Rijn was blij met de komst van het hondenspeelparadijs op zijn grond. Helsloot: ,,We hebben de gemeente laten weten dat we op de Achterdijk een geschikt perceel gevonden hadden bij boer van Rijn. De gemeente ging daarmee akkoord en maakte geen bezwaar tegen de locatie." De gemeente wil nu niet reageren op deze uitspraken.

Uit de aankondiging tot dwangsom blijkt dat de aanleiding voor deze beslissing een klacht uit de omgeving is. Over de inhoud van de klacht wil de gemeente niks kwijt. De gemeente wil ook nog geen commentaar leveren op de procedure. Het enige wat de woordvoerder kwijt wil is: ,,We zijn nu in gesprek over hoe een en ander is gelopen. Er zullen meer gesprekken volgen. Daarin wordt ook bekeken wat er nog wel mogelijk is." Wat dat zou kunnen zijn, is niet bekend.

PETITIE De petitie die gestart is voor het behoud van het hondenspeelparadijs is inmiddels door bijna 1500 mensen getekend. Stephanie: ,,Het is hartverwarmend hoeveel mensen op deze wijze hun steun betuigen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie