CDA-er Leny Visser (rechts) spreekt na afloop met de agrariërs die om deze motie hadden gevraagd
CDA-er Leny Visser (rechts) spreekt na afloop met de agrariërs die om deze motie hadden gevraagd Kuun Jenniskens

Motie over afspraken maaibeleid zonnevelden

16 juli 2019 om 07:53 lokaal

ODIJK Op aangeven van het CDA heeft de gemeenteraad een motie aangenomen die de exploitanten van de twee zonnevelden in de Vlowijkerpolder aan te sporen om overeenkomsten af te sluiten met agrariërs over onderhoud en beheer van de zonnevelden.

door Kuun Jenniskens

Het CDA had tijdens vernomen dat bij agrariërs de angst leeft dat de zonnevelden slecht zullen worden onderhouden. ,,Er zijn zorgen dat het zaad van distels en zuring en brandnetels naar hun landerijen zal overwaaien, waardoor ze zelf het onkruid moeten gaan bestrijden.” Ook zijn de agrariërs bang dat bosschages over kavelgrenzen heen gaan groeien.

De motie vraagt om in Houten het licht op te steken. Daar worden beheersovereenkomsten gesloten met aangrenzende agrarische bedrijven.

Wethouder Erika Spil kon prima leven met deze motie. Inge Verhoef (P21) steunt de motie ook: ,,Wij erkennen het probleem, het zou onwenselijk als er om deze reden extra bestrijdingsmiddelen nodig zijn.” Hein Hoitink (Liberalen) vond het allemaal wat snel gaan en had nog geen kans gezien om een exploitant van een zonneweide te spreken. Maar omdat de wethouder positief was, stemden ook De Liberalen voor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie