Afbeelding
ivn

IVN excursie 'Planten in de uiterwaarden' op 7 juli

30 juni 2019 om 07:30 lokaal

VIANEN IVN natuur educatie (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondagochtend 07 juli 2019 een plantenexcursie naar de uiterwaarden bij Vianen.

Tegenover Nieuwegein  ligt het mooie stadje Vianen met aangrenzend oude uiterwaarden, de Pontswaard en de Heerenwaard, waar ze een kijkje gaan nemen. Bij de uitvoering van het project  Ruimte voor de Lek  is in de Pontswaard een geul gegraven ten behoeve van de waterberging. Deze waard zal zich ontwikkelen tot een dynamisch landschap met specifieke vegetatie. De oude Heerenwaard is onveranderd gebleven. Gelukkig, want deze herbergt  van oudsher al bijzondere planten.  We eindigen de wandeling in het stadje Vianen.

Start om 10 uur: Verzamelen aan de Lekdijk voor Huize Vreeswijk, Nieuwegein. Vandaar oversteken met de pont over naar Vianen. Neemt u geld mee voor het pontje? Duur van de excursie: ca. twee uur. Deelname aan de excursie is verder gratis. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Informatie over deze excursie bij Cecile Kuipers tel. 030 2967185 / 06 57645520.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie