Afbeelding
Bunniks Mooiste

Bunniks Mooiste op 7 september

1 juli 2019 om 19:30 lokaal

BUNNIK Op 1 juni jl. is de voorinschrijving van start gegaan voor het hardloopevenement Bunniks Mooiste. Van deze voorinschrijving hebben inmiddels velen gebruik gemaakt. Bunniks Mooiste wordt georganiseerd door Loopgroep Bunnik met medewerking van diverse partijen waaronder de gemeente Bunnik. Het evenement is de laatste jaren uitgegroeid tot het grootste sportevenement in Bunnik met meer dan 1.000 deelnemer verdeeld in ongeveer 300 kinderen en ruim 700 volwassenen. Het parcours voert onder meer door de landgoederen Rhynauwen en Amelisweerd. De deelnemers komen daarbij uit het vrijwel het gehele land. Bunniks Mooiste wordt dit jaar voor de 13e keer gehouden en wel op zaterdag 7 september a.s. Start en finish van de loop zijn in het gezellige centrum van Bunnik en wel op het Dorpsplein aan de Langstraat. Op het start/finishterrein staan ook een poffertjes- annex pannenkoekenkraam, een foodtruck met broodjes hamburger, hotdogs en vegetarische broodjes en tenslotte een ijscokar. Voor de kinderen is er verder een springkussen. Misschien is het overbodig te zeggen dat de publieke belangstelling groot is. De regionale pers is ook aanwezig om reportages te maken.


Er zijn kinderlopen van 1 en 2 kilometer, de Henk en Wil kinderloop; de volwassenen kunnen 6 of 12 kilometer lopen. Een onderdeel van de 6 kilometerloop is de BAM teamloop. Loop met z'n 4en, 5en of 6en, ieder zo snel mogelijk. De 4 snelste tijden van je team tellen mee voor de teamscore. Bedenk een leuke naam voor je team, nodig familie, vrienden, buren, collega's en sportmaten uit, en geef je samen op. Vorig jaar is de wisseltrofee gewonnen door het sportieve team van Werkhoven Loopt.


Het winnende team gaat naar huis met de speciaal door de plaatselijke juwelier Jumelle gemaakte wisseltrofee. Leuke foto van je team? Dan zorgen wij daarvoor! Heb je je al ingeschreven, en alsnog een team vormen? Geen enkel probleem: stuur een mailtje naar info@bunniksmooiste.nl.


Hoe wordt de teamscore bepaald?

Dit gebeurt aan de hand van de beste vier individuele scores binnen het team: voor ieder teamlid wordt een individuele score berekend, waarbij rekening wordt gehouden met geslacht en leeftijd. Daardoor kan bijvoorbeeld de snelste vrouw van de leeftijdscategorie boven 39 jaar evenveel punten scoren als de snelste man in de categorie t/m 39 jaar. De vier beste individuele scores worden opgeteld, en vormen samen de teamscore. Het team met de hoogste teamscore wint de teamloop. Voor wie precies wil weten hoe de teamscore wordt bepaald: deze informatie is te vinden bij "reglement".
De start van deze 13e editie is gelijk aan vorig jaar. Dit houdt in dat de kinderen al om 16:30 uur aan de warming-up beginnen. De volledige starttijden zijn:


-16:30 uur warming-up kinderen
-17:00 uur startschot 1 kilometer
-17:15 uur startschot 2 kilometer
-17:30 uur prijsuitreiking 1 en 2 kilometer
-17:40 uur warming-up volwassenen
-18:00 uur startschot 12 kilometer
-18:10 uur startschot 6 kilometer inclusief BAM teamloop
-19:00 uur prijsuitreiking 6 kilometer en BAM teamloop
-19:15 uur prijsuitreiking 12 kilometer
 

Niet meelopen maar toch op de een of andere manier meewerken om het evenement tot een succes te maken; dat kan door je op te geven als vrijwilliger. Alle hulp is welkom.


De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen als verkeersregelaar, bij de inschrijving of de waterpost, bij het uitdelen van medailles en drankjes bij de finish, of bij het klaarzetten vooraf en het opruimen na afloop. Je kunt je digitaal aanmelden via het formulier vrijwilligers dat op de website staat, graag óók als je al eens vrijwilliger bent geweest! We kunnen circa 100 vrijwilligers gebruiken: vóór, tijdens en na het evenement.


Meer informatie is te vinden op de website van het evenement www.bunniksmooiste.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie