Het 3e Elftal van AURORA dat Kampioen is geworden van het Seizoen'18-'19
Het 3e Elftal van AURORA dat Kampioen is geworden van het Seizoen'18-'19 Peter Beemer

3e Elftal AURORA opnieuw KAMPIOEN

14 juni 2019 om 20:25 Sport/sport Deel je nieuws

VV MAARSSEN 2 - AURORA 3 2-5
Donderdag 13 juni '19

Bij winst kon AURORA 3 zich kronen als KAMPIOEN van het Seizoen '18-'19. De uit wedstrijd was el enkele malen uitgesteld en kon uiteindelijk gespeeld worden. Belangrijk voor het 3e Elftal dat bij winst KAMPIOEN kon worden. In de stromende regen keek AURORA 3 al snel tegen een 2-0 achterstand aan, wat niemand verwacht had. Trouwe supporters vanuit Werkhoven konden hun ogen niet geloven. De thuisploeg kreeg na een overtreding van een verdediger van AURORA een strafschop toegekend die verzilverd werd. Na deze treffer ontving keeper Pieter Dorrestein en een speler van MAARSSEN een gele kaart en moesten 10 minuten van het veld. De 2-0 viel kort daarna, een prachtig schot in de bovenhoek waar op gelegenheidskeeper Tom Strik kansloos was. Nog voor rust wist Gilles Vernooi de 2-1 te scoren en dat bracht AURORA weer terug in de wedstrijd. Vreemd was het dat Hugo Damen na dit doelpunt het veld moest verlaten van de scheidsrechter waardoor AURORA opnieuw met 10 man verder spelen. Tot de rust werden er geen doelpunten meer gescoord.
Na rust een ander AURORA dat sterk voor de dag kwam en al snel de gelijkmaker wist te maken. Het was Hugo Damen die een voorzet binnen wist te koppen. De 2-3 liet niet lang op zich wachten. Jeroen van Bemmel schoot de bal naar voren op Gilles Vernooij die de bal daarna knap binnen wist te houden en vervolgens een voorzet op Hugo Damen gaf die opnieuw wit te scoren. Bij de tegenstander ontstond vooral in de verdediging veel onrust en daar profiteerde AURORA van. Een voorzet, nu van Hans Meijer, waarna Hugo Damen zijn derde goal van de wedstrijd maakte en AURORA op een 2-4 voorsprong bracht. Bij een harde overtreding in het strafschopgebied op Hugo Damen dacht iedereen dat de bal op de stip zou komen te liggen behalve de scheidrechter die totaal niet reageerde en door liet spelen. Tom Strik haalde ineens vanaf de zijkant uit en zag zijn schot op de lat spatten, jammer want dat zou een fraaie goal geweest zijn. De 2-5 kwam er toch nog en wel door Roy Maarse die de bal, nadat hij twee verdedigers was kwijt geraakt, van geruime afstand hard op het doel schoot en de keeper volledig verraste. Met nog een kwartier te spelen gaf AURORA niets meer weg en speelde het de wedstrijd gecontroleerd uit.
Het KAMPIOENSCHAP was binnen, na het vorige seizoen de dubbel gewonnen te hebben werd de mannen van AURORA 3 na een seizoen opnieuw Kampioen.