Wethouder Jorrit Eijbersen en wethouder Erika Spil (archieffoto juni 2018). Bunnik kent twee wethouders.
Wethouder Jorrit Eijbersen en wethouder Erika Spil (archieffoto juni 2018). Bunnik kent twee wethouders. Kuun Jenniskens

Wethouder gezocht in Bunnik

11 juni 2019 om 09:46 lokaal

ODIJK Vanwege het aanstaande vertrek van wethouder Jorrit Eijbersen naar de gemeente Gooise Meren is de fractie van De Liberalen in de gemeenteraad van Bunnik op zoek naar een nieuwe wethouder (1,0 fte). De Liberalen vormen samen met P21 de coalitie. Beide partijen leveren één wethouder in het college van B&W. Via een open procedure zoeken De Liberalen (een samenwerking van VVD, D66 en onafhankelijken) naar een nieuwe wethouder.

door Kuun Jenniskens

De fractie zoekt een bekwame en enthousiaste bestuurder, die in belangrijke mate beschikt over onderstaande kennis, ervaring en eigenschappen:

- voor het wethouderschap relevante (bestuurlijke) kennis en ervaring

- resultaatgerichte teamplayer in een collegiaal bestuursteam

- interne en externe overtuigingskracht

- oplossingsgericht met een hands-on-mentaliteit

- empathisch vermogen

- bestuurlijk strategisch inzicht

- lokaal politieke sensitiviteit

- regionaal bestuurlijke sensitiviteit

- stressbestendig

- kennis van en betrokkenheid bij de Bunnikse gemeenschap

- aanhanger van het liberale gedachtegoed.

Van de te benoemen wethouder wordt verwacht dat hij/zij de Strategische Agenda van de gemeente Bunnik en het Coalitieakkoord onderschrijft, en bereid is het vastgestelde collegeprogramma uit te voeren. Een onafhankelijk integriteitsonderzoek zal deel uitmaken van de benoemingsprocedure.

Er is sprake van een open sollicitatieprocedure. Kandidaten kunnen hun belangstelling laten blijken door een gemotiveerde sollicitatiebrief, vergezeld van een Curriculum Vitae, te sturen aan Hein Hoitink, fractievoorzitter van De Liberalen (mail: h.hoitink@bunnik.nl; post: IJsvogelwaard 3, 3984 MS Odijk). De sollicitatiebrief dient uiterlijk 14 juni in binnen te zijn. Alle sollicitaties zullen vertrouwelijk worden behandeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie