Zenzi en Gijs doen karweitjes voor de buurt
Zenzi en Gijs doen karweitjes voor de buurt Marga Schrieks

Zenzi en Gijs; wij gaan nu genieten van de schommel

31 mei 2019 om 16:05 lokaal

ODIJK Op woensdag 5 juni is de officiële opening van de schommel op de speelplek aan de Hendrik van Hoornelaan, maar hij staat er al wel. De schommel is het prachtige initiatief van Zenzi (11 jaar) en Gijs (10 jaar). Je kunt wel wat aan hen overlaten: ze betrokken de buren, de gemeente en het Witte Kerkje erbij - en deden klusjes om geld in te zamelen.

door Kuun Jenniskens

Zenzi zegt superblij te zijn dat de schommel er eindelijk staat: ,,Eerst was het pleintje vooral voor jonge kinderen. Maar nu vinden wij (Zenzi, Gijs, Oceane, Illias en Xander) en alle andere kinderen uit de straat van onze leeftijd, het weer leuk om op het pleintje te spelen. Wij zijn blij dat - na veel maanden klusjes doen zoals: flessen (van plastic) ophalen en inleveren voor statiegeld bij de Jumbo, auto’s wassen , flessen (van glas) en potjes van bijvoorbeeld jam naar de glasbak brengen, heitje voor karweitje doen en handtekeningen verzamelen - de schommel er nu eindelijk staat. Wij vinden het heel fijn dat stichting Vrienden van het Witte Kerkje bereid was om een deel van de schommel te betalen en wij danken hen daarvoor. Wij vinden het heel fijn dat mevrouw van Putten bereid was om ons te helpen en zij heeft ook veel binnen de gemeente geregeld. Wij danken haar daar voor. Wij gaan nu genieten van de schommel.”

De moeder van Zenzi zegt dat ze er als ouder nauwelijks aan te pas is gekomen. Alle initiatieven kwamen bij de kinderen zelf vandaan. Marga legt uit: ,,Vorig jaar werd het pleintje vernieuwd. Er werd gekozen voor speeltoestellen voor jonge kinderen. Dit vonden Gijs en Zenzi niet leuk. Er was zoveel ruimte en nu was er voor hen niets te doen. Ze gingen achter de ontwerptafel en besloten handtekeningen op te halen. Gijs en Zenzi hadden zelf bedacht om bij de gemeente aan te kloppen. Mevrouw van Putten van de gemeente noemde het een goed initiatief, maar gaf aan dat er onvoldoende budget was. Wel zouden ze kunnen proberen of het Witte Kerkje een bijdrage zou willen doen en ze moesten zelf ook geld bij elkaar verdienen. Dit lieten Gijs en Zenzi zich geen twee keer zeggen. Weken achter elkaar hebben ze heitje voor karweitje gedaan en alle mensen van het plein erbij betrokken door telkens om hun lege flessen en klusjes te vragen.”

Zenzi en Gijs in overleg met Judith van Putten van de gemeente
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie