Afbeelding
Stockfoto cello

Stersopranen Roberta Alexander en Claron McFadden treden op tijdens Kromme Rijn Concert

31 mei 2019 om 12:30 Uit-cultuur/nieuws

BUNNIK Zondagmiddag 9 juni kunt u genieten van een bijzonder Kromme Rijn Concert. De in Nederland woonachtig Amerikaanse sopranen Roberta Alexander en Claron McFadden zingen vocale duetten van de Amerikaanse componist Leonard Bernstein. Ook zal Roberta Alexander liederen van Bernstein zingen met Vaughan Schlepp op de vleugel.

Ter ere van het honderdste geboortejaar van Bernstein wordt Roberta Alexanders opname van zijn liederen feestelijk heruitgegeven door Deutsche Grammophon. Van Franz Schubert zal Claron McFadden het geliefde meesterwerk Der Hirt auf dem Felsen en Roberta Alexander het prachtige Romanze zingen. Beiden worden begeleid door Nancy Braithwaite op klarinet.

Naast werken van Schubert en Bernstein wordt aandacht besteed aan de Amerikaanse componiste Edith Hemenway. Het ensemble dat deze middag optreedt heeft recent een CD van Hemenways vocale- en kamermuziekwerken uitgebracht op Etcetera Records. Deze cd is voor €15 te koop bij het concert. Veel van Hemenways werken zijn speciaal voor leden van dit ensemble geschreven.

Cellist Michael Stirling treedt op in Hemenways trio Questions of Travel voor klarinet, cello en piano, dat bestaat uit verschillende korte delen met treffende titels zoals De Hond met Vlooien. Een genot voor het publiek! Ook de vocale duetten van Hemenway met teksten van de zwarte Amerikaanse dichter Langston Hughes zijn bijzonder pakkend en worden geniaal gezongen door Claron McFadden en Roberta Alexander.

a[ Krommerijnconcerten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie