Overhandiging van de kaart aan Migchel Dirksen (directeur Rabobank Rijn en Heuvelrug) door Karin Sluyzer (vestigingsmanager VVV Kromme Rijnstreek)
Overhandiging van de kaart aan Migchel Dirksen (directeur Rabobank Rijn en Heuvelrug) door Karin Sluyzer (vestigingsmanager VVV Kromme Rijnstreek) VVV

Recreatiekaart Kromme Rijnstreek gratis af te halen

29 mei 2019 om 17:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE  Vanaf vrijdag 24 mei, is de Recreatiekaart 2019 van de Kromme Rijnstreek verkrijgbaar. In de Recreatiekaart is in een landkaart weergegeven een keur aan recreatietips, voorzien van adressen en openingstijden. Daarnaast geeft de kaart informatie over wandelroutes (Klompenpaden), fietsroutes en kanoroutes en geeft het een overzicht van alle Fietsknooppunten en Rustpunten in de streek.

Initiatief van VVV Kromme Rijnstreek De Recreatiekaart is gratis verkrijgbaar voor toeristen bij alle VVV informatiebalies, bij de recreatiebedrijven en bij veel horeca bedrijven alle deelnemers op de kaart en de VVV informatiestreken in de Kromme Rijnstreek. Met de Recreatiekaart hoopt VVV Kromme Rijnstreek een goed zicht te geven op al het leuks en moois de streek te bieden heeft.

DE KROMME RIJNSTREEK De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Dichtbij de stad, en toch ver weg van alle drukte. Het rivierenlandschap van de Kromme Rijn ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Dat zorgt voor een afwisselend landschap met allerlei mogelijkheden voor wandelen, fietsen en kanoën. Onderweg kom je langs de vele fruitboomgaarden van de Kersen- en Fruitteelt waar de Kromme Rijnstreek bekend om is. Op de mooiste plekken in het landschap liggen prachtige Kastelen en landgoederen. Bij sommige kun je een kijkje binnen nemen, of buiten in de mooie tuinen en parken in Engelse landschapsstijl. Ook de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn een bezoek waard. De Kromme Rijn was onderdeel van de Romeinse Limes, de grens van het oude Romeinse Rijk. De Romeinen bouwden hun villa's in het gebied en benutten de vruchtbare grond rond de Kromme Rijn door boomgaarden te starten. Zelfs in die tijd was de streek al 'het buiten van Utrecht'!

STIMULEREN VAREND TOERISME Om het varend toerisme te bevorderen introduceert VVV Kromme Rijnstreek dit jaar ook een kaart voor de toeristen die over de Rijn of de Lek de Kromme Rijnstreek bezoeken. Deze kaart wordt in grote oplage verspreid onder alle havens aan de Rijn en Lek tussen Arnhem en Schoonhoven. Ook voor inwoners is de kaart gratis af te halen!

STIMULERINGSFONDS RABOBANK Rabobank Rijn en Heuvelrug heeft de Recreatiekaart van VVV Kromme Rijnstreek mede mogelijk gemaakt, via een bijdrage uit het Stimuleringsfonds. Het Stimuleringsfonds van de Rabobank investeert in sociale, culturele en innovatieve projecten. Door de bijdrage aan de Recreatiekaart van de Kromme Rijnstreek stimuleert de Rabobank het toerisme in de Kromme Rijnsteek en steunt het op deze manier de ondernemers die werkzaam zijn in recreatie en toerisme. Migchel Dirksen, directeur van Rabobank Rijn en Heuvelrug, heeft op 24 mei de eerste Recreatiekaart van de Kromme Rijnstreek in ontvangst genomen van Karin Sluyzer, vestigingsmanager van VVV Kromme Rijnstreek.


 

Recreatiekaart Kromme Rijnstreek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie