Schrijver Anne van Doorn
Schrijver Anne van Doorn Jan van den Boogaart

Detectiveschrijver tekent Amerikaans contract

17 mei 2019 om 19:49 lokaal Deel je nieuws

Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ van Anne van Doorn verschenen. Een van de mysteries betreft de zonderlinge avonturen van een verpleegster die in Bunnik op een baan solliciteert. Schrijver Anne van Doorn timmert met ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ flink aan de weg. Een ander verhaal uit het boek zal verschijnen in het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Ellery Queen Mystery Magazine.

Het verhaal ‘De boerin die niet wilde sterven’ gaat over Liberty Pinho. Zij reageert op een advertentie in een regionale krant waarin gevraagd wordt om een inwonend verpleegkundige voor een terminale patiënt. Tijdens het sollicitatiegesprek in Bunnik krijgt ze ongebruikelijke functie-eisen voorgelegd. Ze vermoedt dat geen zuivere koffie is en roept privédetective Lowina de Jong te hulp. Het spoor leidt naar een boerderij met een huiveringwekkend geheim.

Met een ander verhaal debuteert schrijver Anne van Doorn binnenkort in Amerika. “In Ellery Queen Mystery Magazine hebben alle belangrijke thrillerschrijvers gepubliceerd, waaronder Agatha Christie, Ruth Rendell en Stephen King. Maar ook literaire grootheden als William Faulkner en Ernest Hemingway schreven voor dit blad.” Wanneer het tijdschrift de Engelse vertaling publiceert, is nog niet bekend. Anne kijkt er al wel naar uit. “Straks zullen tienduizenden detectivefans wereldwijd mijn verhaal lezen!”

Wie niet op de Amerikaanse publicatie wil wachten, kan nu al de bundel ‘De mysteries van Robbie Corbijn’ kopen. De tien verhalen van Anne van Doorn doen denken aan het werk van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes) en Agatha Christie (Hercule Poirot), maar dan in een hedendaags jasje dat zeer aanslaat bij het publiek.

‘De mysterie van Robbie Corbijn’ (ISBN 9789492715319) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij de internetboekhandel. Meer informatie is te vinden op de website van de uitgeverij, www.e-pulp.nl, en op de website van de auteur: www.annevandoorn.be.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie