Burgemeester Ruud van Bennekom, CFO Frans den Houter, Lena Euwens (directeur Trees for All), wethouder Jorrit Eijbersen en CEO Rob van Wingerden
Burgemeester Ruud van Bennekom, CFO Frans den Houter, Lena Euwens (directeur Trees for All), wethouder Jorrit Eijbersen en CEO Rob van Wingerden BAM

BAM schenkt gemeente Bunnik boom bij 150ste verjaardag

13 mei 2019 om 15:34 lokaal

BUNNIK De BAM en de gemeente Bunnik hebben een Japanse honingboom (Styphnolobium japonicum) geplant ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van BAM. De Europese bouwonderneming BAM plant in dit jubileumjaar 150.000 bomen. En begon in Bunnik, waar zij haar wortels heeft.

Gezamenlijk hebben burgemeester Ruud van Bennekom, wethouder Jorrit Eijbersen, Lena Euwens (directeur Trees for All), en Rob van Wingerden en Frans den Houter (beiden BAM) de drie meter hoge honingboom een definitieve plek gegeven bij NS-station Bunnik aan de Runnenburg.

De honingboom kan tot vijftien meter hoog worden met een vijftien meter brede eironde kroon, die schaduw brengt op het kleine veldje aan de noordzijde van het station, vlakbij de kantoren van BAM. De locatie is gekozen door de gemeente Bunnik, in afstemming met Mijlpaal 42, een initiatief van bedrijven, gemeente Bunnik, de universiteit, Stichting Utrecht Science Park en omwonenden om het stationsgebied een 'boost' te geven.

Naast het planten van bomen in Bolivia en Oeganda worden in het najaar 10.000 bomen geplant in het Waalse Bos in Houten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie