24 mei Nationale Dag Aandacht voor Sterven

12 mei 2019 om 17:30 lokaal Deel je nieuws

Op 24 mei a.s. is het Nationale Dag Aandacht voor Sterven. Proxima Terminale Zorg Ondersteuning Thuis besteedt aandacht aan deze dag door het organiseren van een themamiddag waarin leven met de dood centraal staat. Op het programma staat o.a. theatergroep Buurvrouw & Buurvrouw. De kracht van Buurvrouw & Buurvrouw is om moeilijk bespreekbare onderwerpen door middel van interactief theater toegankelijker te maken. Daarnaast vertellen drie vrouwen hun persoonlijke ervaringen over leven met de dood en het belang van “er zijn” voor mensen in hun laatste levensfase. Het hele programma is te lezen op de website van Proxima (proxima-terminalezorg.nl).

De themamiddag wordt gehouden in De Bron, Buizerdlaan 1 in Nieuwegein en begint om 14.15 en eindigt om 17.00 uur. De middag is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel wordt van de deelnemers gevraagd dat zij zich van te voren aanmelden via info@proxima-terminale zorg.nl .

 

De Nationale Dag Aandacht voor Sterven is een initiatief van het Landelijk Expertisecentrum Sterven.

Proxima Terminale Zorg biedt met daartoe opgeleide vrijwilligers tijd, aandacht en ondersteuning bij mensen thuis in hun laatste levensfase. Dit doet Proxima in elf gemeenten in de provincie Utrecht, waaronder Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie