Het project De Smakelijke Moestuin werd geopend door te zaaien
Het project De Smakelijke Moestuin werd geopend door te zaaien Agnes Corbeij

'Wie vandaag zaait, zal morgen oogsten'

11 april 2019 om 14:13 lokaal

ODIJK Kinderen van de kinderdagverblijven in de gemeente Bunnik openden donderdag het project De Smakelijke Moestuin, door samen met wethouder Jorrit Eijbersen zaadjes te planten bij de volkstuinen in Odijk. Edward Boele van BuurtLAB is eigenaar van het project, dat wordt uitgevoerd door Bunnik Beweegt, de gemeente en de zes grote kinderdagverblijven in de gemeente. 

Kinderen gaan bij de kinderdagverblijven leren over groente, met als doel deze ook te leren eten. Edward Boele: ,,De Smakelijke Moestuin bestaat al tien jaar, maar het kwam vorig jaar in de versnelling doordat veel gemeenten zich richten op Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), zo ook Bunnik. Kinderen leren hoe groente groeien, en ze leren het te eten. Dat is hard nodig, want om een smaak te leren kennen, moet deze tien tot vijftien keer aangeboden worden. Het kinderdagverblijf is de ideale plek voor kinderen om dit te leren, omdat de groep stimuleert."

Wethouder Eijbersen maakt zich met JOGG sterk voor een gezonde leefstijl voor jongeren. ,,Wie vandaag zaait, zal morgen oogsten."

Wethouder Eijbersen opende het project De Smakelijke Moestuin door met de peuters te zaaien
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie