Engboogerdbuurt mooi voorbeeld samenwerking

6 april 2019 om 11:07 lokaal

BUNNIK Samen met bewoners de buurt mooier maken, dat is wat er gaat gebeuren in de Engboogerdbuurt. Al geruime tijd wordt gewerkt aan een plan voor herinrichting van de wijk. Bewoners konden tijdens zogenaamde 'placegames' aangeven wat zij belangrijk vinden.

door Ali van Vemde

Tijdens het Open Huis, voorafgaand aan de raadsvergadering vertelde projectleider Bert Vossebelt wat er de achterliggende periode is gebeurd. Ook enkele bewoners van de wijk vertelden over hun ervaringen. Nu de riolering vervangen moet worden is dit een mooie gelegenheid om de wijk aan te passen. Ook de bestrating moet worden vervangen. Het heeft allemaal iets langer geduurd doordat de wensen van bewoners nogal uiteen liepen. Het gebied telt 450 woningen.

Begin maart is voor de bewoners van deze buurt een workshop gehouden over het afkoppelen van dakwater en werden tips gegeven over de aanpassingsmogelijkheden van de voortuin. Om samen de uitgangspunten voor de herinrichting van de wijk te bepalen is gestart met de placegames. In groepjes ging men de wijk door. Er werd gekeken naar stoepen en straten, maar ook naar toegankelijkheid en bereikbaarheid. Voel je je veilig en waar kan het beter. Moeten er meer bomen en groen komen of juist meer parkeerplaatsen. Er werd gekozen voor brede trottoirs voor mensen met een kinderwagen of rollator. Niet alle wensen kunnen worden ingewilligd, maar uiteindelijk is er een mooi plan gemaakt. De kosten voor het herinrichten van de buurt bedragen € 3,2 miljoen, voor de bestrating € 600.000,-. Er is nog een bedrag van € 260.000,- nodig en aan de raad zal worden gevraagd dit bedrag beschikbaar te stellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie