Afbeelding
Muziekvereniging Constantia

In Memoriam: Jan van Lunsen

2 april 2019 om 14:03 lokaal

,,Een groot Constantia man is ons ontvallen. Vanmorgen hebben wij het droeve nieuws ontvangen dat Jan van Lunsen is overleden.

De laatste weken werd zijn heden steeds vager, z'n wereld steeds kleiner. We hielden ons vast aan dat enkele kleine moment van mogelijke herkenning.

Tijdens ons And're Rieu concert in november van het vorige jaar zat hij nog zo trots op de eerste rij te genieten van z'n club. Wie kon vermoeden dat zijn gezondheid daarna zo snel achteruit ging en dat we nu afscheid van hem moeten nemen.

Jan was in 1965 een van de oprichters van onze blaaskapel De Krommerijn Bouwers. Vervolgens heeft Jan decennia lang de coördinatie van de vele optredens van de kapel op zich genomen en gaf hij de grote trom "van jetje". In 1982 nam Jan het initiatief om dhr. Klokke uit Werkhoven te benaderen met het verzoek een van zijn bedrijfsruimtes te mogen verbouwen tot repetitieruimte voor Constantia. En zo geschiede. Jan trommelde enkele dorpsgenoten op om gezamenlijk in de kerstvakantie van 1983 de ruimte om te bouwen tot een prachtige plek waar we tot de dag van vandaag met veel plezier vertoeven.

Na 65 jaar stopte Jan in 2016 met zijn actieve rol in het orkest. Toenmalig burgemeester Ostendorp heeft hem het ere insigne nog opgespeld. "Ik kan nu met een gerust hart stoppen", zei Jan trots want zijn kleinzoon Luuk kon zijn plaats inmiddels innemen. Zijn taak als gebouwbeheerder bleef hij vervullen tot de zomer van 2018. Inmiddels had z'n ziekte zich al geopenbaard en werd ook deze taak te zwaar voor hem.

Onze dank is groot voor alles wat hij voor Constantia heeft gedaan en we plaatsen hem in de ere galerij met vele mooie herinneringen. Rust zacht Jan!
We wensen zijn familie en allen die hem lief hadden veel sterkte toe in deze periode en de tijd die komen gaat."

Muziekvereniging Constantia, Werkhoven

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie