Gerard Pouw doet de groep voor hoe ze een overstap kunnen maken.
Gerard Pouw doet de groep voor hoe ze een overstap kunnen maken. Aurora

SV Aurora zet in op jeugd

1 april 2019 om 10:49 Sport

WERKHOVEN Voetbalvereniging Aurora wil haar jeugdleden al voetballend naar een hoger plan brengen. Daarvoor is de hulp ingeschakeld van Gerard Pouw als technisch adviseur.

door Richard Thoolen

VOETBALSCHOOL Voetbal is veel meer dan hard tegen een bal schoppen. Het spel vereist technische vaardigheden die bij veel jonge spelers verbeterd kunnen worden. Door hier extra op te trainen zal het voetballend vermogen van spelers toenemen wat niet alleen het spelplezier ten goede zal komen maar ook het resultaat. Daarvoor heeft de jeugdcommissie van SV Aurora Gerard Pouw aangetrokken. Pouw:,,Aurora is een dorpsclub die ik goed ken. Ik ben hier 4 jaar hoofdtrainer geweest en ken de uitdagingen waar de club voor staat. Zoals bij alle kleine clubs is er veel verschil in niveau binnen de teams. Door extra te trainen op basisvaardigheden zoals aan- en meenemen van de bal, omspelen en een goede traptechniek kunnen spelers effectiever worden en stijgt het algemene niveau. Goede balvaardigheden geven meer zelfvertrouwen waardoor spelers met meer flair gaan spelen. Daarom zijn we bij Aurora gestart met een voetbalschool om juist daar extra op te trainen. "

NOG MEER Er is naast een betere techniek van spelers nog meer nodig om de club als geheel op een hoger plan te brengen. Pouw:,,Om een team optimaal te laten presteren is er ook een goede begeleiding nodig.Trainers en coaches hebben grote invloed op de individuele spelers en het spelniveau. Een goede trainer/coach weet niet alleen een speler, maar een heel team te motiveren om het beste uit zichzelf te halen en daar verder in te groeien. Bij veel clubs ontbreekt het aan echt bekwame trainer/coaches. Een goede trainer/coach ben je dan ook niet zomaar. Ook daar speelt de voetbalschool op in. Oudere spelers assisteren bij de trainingen en leren zo spelenderwijs het vak van trainer/coach. Hierdoor verkrijgt de club steeds meer mensen die de kennis en ervaring op een leuke manier kunnen overdragen. Het vergroot ook de binding met de club. De jeugd leert de oudere spelers kennen en vice versa. Dat is heel belangrijk voor een dorpsclub met een hoog ons-kent-ons gehalte."


SUCCES Bij de eerste training van de voetbalschool had men gerekend op een 20-tal kinderen, maar dat bleken er vele malen meer te zijn. Pouw:,,Ja, er waren maar liefst 57 kinderen naar de eerste techniek avond gekomen. De voetbalschool staat in principe open voor iedereen, maar dit waren voornamelijk kinderen uit de directe omgeving en zowel jongens als meisjes. Erg leuk dat voetbal hier zo aanslaat bij de jeugd en op die maner een verbindende rol kan spelen."

Wim Jansen:,,Wij zijn ontzettend blij met Gerard. Hij stimuleert en motiveert en weet de kinderen op een leuke manier technieken bij te brengen. Volgend jaar willen we ook een voetbalschool voor mini's op gaan zetten.

Ferdy van H2:,,Ik assisteer bij de voetbalschool en leer zo trainersvaardigheden. Fijn om dit voor de jeugd te kunnen doen. Er wordt veel voor ons gedaan en zo kunnen wij ook iets terug doen."

Femke (uit MO13) en Femmy (uit MO15):,,Het is erg leuk om met de voetbalschool mee te doen. Wij leren goede trucjes en beter 1 tegen 1 spelen. We kunnen en durven daardoor steeds meer."

De voetbalschool is er zowel voor jongens als voor meisjes.
Het is een gezellige en hechte club.
Gerard Pouw (l) met Lucas van Leeuwen en enkele jeugdspelers.
Twee deelnemers van de speciale trainingen brengen het geleerde in de praktijk.
Het is niet alleen maar voetbal, maar ook andere vormen van plezier.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie