hoe heet deze prachtige plant? kom ook leren determineren bij IVN!
hoe heet deze prachtige plant? kom ook leren determineren bij IVN! IVN

Cursus determineren

4 maart 2019 om 07:38 lokaal Deel je nieuws

ZEIST Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die u boeien? Schrijf u dan in voor deze cursus in Zeist. Het is verrassend om van allerlei wilde planten in het park, in de berm en in uw eigen tuin te ontdekken hoe ze heten. Maar het is niet zo eenvoudig om een plant een naam te geven. Daarom geeft IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn in mei en juni een avondcursus om kennis te maken met het determineren van wilde planten.

We beginnen met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. Leer kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna gaat u buiten gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora.

Kom ook ervaren hoe leuk het is om bij iedere plant de juiste naam te vinden! U kunt zich opgeven tot 23 april bij Harry Kerver (kerverh@gmail.com). Kijk voor de cursusdata, kosten en meer informatie op: www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn/activiteiten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie