taxateur Arie Molendijk
taxateur Arie Molendijk .

Taxatiedag boeken in Bibliotheek Idea BunnikLaat uw boek, bijbel of ansichtkaart taxeren

28 maart 2019 om 09:04 lokaal Deel je nieuws

De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam is dinsdag 9 april van 13.00 tot 16.00 uur te gast in Bibliotheek Idea Bunnik, om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Denkt u een zeldzaam boek, handschrift, bijbel of een oude atlas in uw bezit te hebben. Kom langs te voor een taxatie. U kunt ook documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten aanbieden voor taxatie. De taxaties zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag.

Molendijk heeft inmiddels meer dan 2000 taxaties op zijn naam staan. Hij is op dit gebied een internationaal begrip. In 2018 heeft hij zijn jubileum van 2000 taxatiedagen gevierd in de Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.

Taxatie van een tot ongeveer tien boeken of seriewerken kost vijf euro. De taxatiekosten van grotere partijen of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. U krijgt alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief. Molendijk staat u graag te woord voor verkoop of inbreng voor de veiling. Betaling kan alleen contant. Meer informatie:www.molendijkboeken.nl of www.ideacultuur.nl/bibliotheek.

Locatie: Bibliotheek Idea Bunnik, De Kersentuin, Camminghalaan 27c in Bunnik

Tijd: 13.00 tot 16.00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie