Afbeelding
Oude Dorpskerk Bunnik

Gemeente Bunnik, dementievriendelijk?!

28 maart 2019 om 07:30 lokaal

BUNNIK Iedereen kent wel iemand met dementie. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Dat is het thema van de Open Avond die op 3 april, 20.00 uur wordt gehouden in de Oude Dorpskerk in Bunnik. De nadruk ligt op een goede benadering van demente mensen die nog thuis wonen en die we dus kunnen tegenkomen op straat, in winkels, restaurants etc.

Twee acteurs van Ervarea laten ons via herkenbare voorbeelden zien en ervaren hoe dementie kan worden herkend en wat een goede benadering is van demente mensen. Zij doen dat op een respectvolle manier, waarbij humor regelmatig om de hoek komt kijken.

Alle middenstanders van Bunnik zijn bevraagd over hun benadering van klanten met dementie. De resultaten zullen die avond bekend worden gemaakt. Drie van hen (Jan van Manen, Lise Bos – van Ravenswaay en Yvonne Goos van bakker Van Dijk) vertellen daar ook persoonlijk over. Pianomuziek zorgt voor de nodige ontspanning tussendoor.

De avond wordt afgesloten met een hapje en drankje in de Witte Huisjes, achter de kerk. Dan is er ruimschoots gelegenheid om met elkaar door te praten. Ook zijn er dan mensen aanwezig van het Centrum voor Elkaar van de gemeente Bunnik, van het Ontmoetingscentrum Bunnik, van het Dagcentrum Utrecht Oost en van Alzheimer Nederland. Zij zijn beschikbaar voor individuele vragen.

Het is dus een avond om inzicht te krijgen in wat dementie betekent en hoe wij daar individueel en als samenleving mee om kunnen gaan. Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie