Tijmen Bruggeman belaagt het doel van Orion, zijn teamgenoot Kaeye Vogelsang aan de cirkel voor assistentie Bonny Draaijer

Celeritas oppermachtig tegen Orion

24 maart 2019 om 23:51 Sport/sport Deel je nieuws

In de laatste thuiswedstrijd hebben de mannen van Celeritas een overtuigende overwinning behaald op het Zeeuwse Orion. Vanaf het beginsignaal was het Celeritas dat de leiding nam en het spel naar zich toe trok, vooral het hoge tempo brak de gasten op. Zij zagen Celeritas steeds de voorsprong verder uitbouwen terwijl zij zelf een tekort hadden aan scorend vermogen. Pas in de 28e minuut wisten zij hun tweede doelpunt te maken uit een spelsituatie, de eerder doelpunten behaalde zij uit 2 strafworpen. De stand was inmiddels 11-4, bij 13-5 werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Na de hervatting bleef Celeritas het spelbeeld bepalen en ging met goed ingestudeerde spelpatronen komen tot fraaie doelpunten. Hoe de Zeeuwen ook probeerden wat terug te doen, het lukten ze niet. Met goed en verzorgd aanvalsspel en een goed sluitende verdedigingging ging Celeritas door, halverwege de 2e helft was de stand al 21-9. Vooral de goed uitgevoerde aanvalspatronen zorgde voor menig applaus vanaf de tribune. De 30-13 overwinning is dan ook zeer verdiend, het was misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen. Zaterdag 6 april is de laatste wedstrijd tegen Gemini in Zoetermeer. De bus vertrekt om 18.00 uur, er zijn nog een aantal plaatsen vrij in de bus, belangstellende zijn welkom. De Bunnikse mannen kunnen terug kijken op een geslaagde competitie, zij staan op de derde plaats met achterstand van 2 punten op de beide koplopers, Ventura Schiedam en HVOS uit Spijkennisse.