Willem Mol is verkeersregelaar en zorgt er voor dat de kinderen veilig en onbezorgd kunnen meedoen aan de avondvierdaagse.
Willem Mol is verkeersregelaar en zorgt er voor dat de kinderen veilig en onbezorgd kunnen meedoen aan de avondvierdaagse. Richard Thoolen

Verkeersregelaars gezocht voor A4D

20 maart 2019 om 16:49 lokaal

BUNNIK Van dinsdag 14 mei t/m vrijdag 17 mei 2019 zal voor de 47ste keer de avondvierdaagse worden gelopen in de gemeente Bunnik. Iedereen is van harte welkom om daar aan mee te komen doen. Het bestuur van de avondvierdaagse is druk bezig met de voorbereidingen zodat het weer een gezellig evenement zal gaan worden. Bijna alle rollen zijn ingevuld, met uitzondering van verkeersregelaars. Daar kan men er nog wel een paar van gebruiken.

DANKBAAR WERK Willem Mol draait al bijna 15 jaar mee in de organisatie en heeft de rol van verkeersregelaar vaak op zich genomen. Mol: ,,Ieder jaar stellen we de gemeente in kennis van de routes die we dat jaar zullen gaan lopen. Dat zijn er iedere avond 2: één voor de afstand van 5 kilometer en één voor de afstand van 10 kilometer. Dit jaar zullen er vier routes door en rond Bunnik zijn, 2 routes door en rond Odijk en 2 routes door en rond Werkhoven. Deze routes zullen voor een groot deel over de openbare weg lopen en over kruispunten gaan waar ook het overige verkeer gebruik van maakt. De gemeente stelt vast op welke plaatsen van de route verkeersregelaars moeten staan. Als we daar niet aan kunnen voldoen kan de avondvierdaagse geen doorgang vinden. Als verkeersregelaar doe je niet alleen noodzakelijk werk, maar het is ook heel dankbaar. Ik word er zelf altijd heel blij van als ik al die vrolijke gezichten langs zie komen. En ook van het verkeer dat je stop zet krijg ik vaak een zwaaiende hand of een thumbs-up."

TAKEN ,,Het vinden van voldoende verkeersregelaars is ieder jaar weer een opgave. Gelukkig is er een vaste kern van mensen die ieder jaar weer bereid zijn dit belangrijke werk te doen, maar daarmee zijn we er nog niet. We hebben er echt meer nodig. Het is regelmatig voorgekomen dat om de avondvierdaagse door te kunnen laten gaan bestuursleden naast hun reguliere taken ook het verkeer zijn gaan regelen. Dat kan alleen in uiterste noodzaak een oplossing zijn, want zij zijn op andere plaatsen ook hard nodig."

POULE ,,Niet alleen de avondvierdaagse kampt met dit probleem, maar ook evenementen als Bunniks Mooiste, Om Odijk en Werkhoven Loopt. Het zou een goed idee zijn om een poule van verkeersregelaars aan te leggen waar alle genoemde evenementen uit zouden kunnen putten."

EISEN ,,Verkeersregelaar ben je niet zomaar. Daar worden wel enige eisen aan gesteld. Ten eerste dien je te slagen voor een online test waarin je verkeerskennis getoetst wordt. Je mag de test gelukkig zo vaak doen als nodig is en we kunnen je hier ook bij helpen. Ten tweede dien je over enig overwicht te beschikken. Jij bent de regelaar op een kruispunt en mensen moeten er op kunnen vertrouwen dat zij deze veilig kunnen oversteken wanneer jij dat aangeeft. Dit geldt voor zowel de wandelaars als het overige verkeer."

CAJA ,,Voor onze avondvierdaagse wordt het gebeuren rondom verkeersregelaars gecoördineerd door Caja Oskam. Zij zorgt voor introductie avonden en voor gezelligheid onder de verkeersregelaars. Zij draagt er ook zorg voor dat je in een fluorescerend hesje gestoken wordt zodat je duidelijk opvalt op dat kruispunt."

DOE MEE Kandidaten worden van harte uitgenodigd dat kenbaar te maken via de website www.avondvierdaagsebow.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie