Afbeelding
Margriet Hunse

50 jaar een bruidspaar: liefde bij het cabaret

24 maart 2019 om 11:13 lokaal

BUNNIK Twee levensgrote poppen vieren onder de carport hun 50e huwelijksdag. De bruid had de alter ego's al ontdekt toen burgemeester Ruud van Bennekom voor de deur stond om het stel te feliciteren. De bruidegom ontdekt ze pas een half uurtje later en maakt grinnikend een foto.

door Margriet Hunse

Niet alleen Ria en Gé Scheurwater-van 't Hart zijn Rotterdammers, ook één van de schoondochters komt uit Rotterdam. Met een burgemeester die ook uit die contreien afkomstig is, komt het gesprek natuurlijk snel op Feijenoord. Ria: ,,Wij konden vroeger altijd horen hoe de wedstrijd verliep." Ria van 't Hart en Gé Scheurwater ontmoetten elkaar bij de jongerensociëteit in IJsselmonde, een stadsdeel van Rotterdam. Ze zaten beiden bij de cabaretgroep, Ria zong en Gé was drummer in de band. In 1966 kregen ze verkering, in 1969 trouwden ze. ,,Wat lijkt dat al weer lang geleden zeg, al meer dan een halve eeuw," vindt Ria.

HUISARTSENPRAKTIJK Gé vertrok naar Utrecht om medicijnen te studeren, Ria volgde een jaar later voor de opleiding verpleegkunde. Aanvankelijk woonden ze in Utrecht, maar in 1977 verhuisde het stel naar de Huib van de Vechtlaan in Bunnik. Daar kregen ze twee zoons. Toen die het huis uit waren, verhuisden ze naar de Maatschapslaan. ,,We konden de verhuizing dus lopend doen." Gé werd huisarts, samen runden de Scheurwaters bijna 25 jaar lang een praktijk in de Rivierenbuurt/Dichtersbuurt in Utrecht. Het was een traditionele huisartsenpraktijk. Zo deed Gé als huisarts ook bevallingen, en Ria sprong bij in de praktijk. Gé: ,,Ik was in die tijd veel van huis. Nu besteed ik veel meer tijd aan mijn kleinkinderen, ik heb echt wat in te halen." Ria: ,,Hij was altijd op pad. Ik was één van de eersten die een magnetron aanschafte!" Gé sloot zijn werkzame leven af als keuringsarts bij wat nu het UWV is.

HOEKBANK Ria werkte aanvankelijk als kinderverpleegkundige in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daarna verhuisde ze naar de afdeling Mannenchirurgie (,,zo'n afdeling kun je je nu niet meer voorstellen, maar het was echt heel leuk") in het AZU. Daarna koos ze een hele andere loopbaan: ,,Ik ben nogal gek op verkopen, en ik heb gewerkt als verkoopster. Van kleding tot meubels, ik kon álles verkopen. Een keer is het me gelukt een roze hoekbank die al jaren in de winkel stond, te verkopen aan een gezin dat helemaal in het roze gekleed binnen kwam lopen."

LOGEREN De zoons wonen met hun gezinnen in Bunnik en Zeist. De twee kleindochters zitten inmiddels op de middelbare school in Zeist, maar ze komen nog elke week twee of drie middagen bij opa en oma. Er kwamen ook twee kleinzoons, nu nog een peuter en een baby. Ria werkte de afgelopen jaren bij het MOA. Gé heeft het druk met zijn computer, en is dol op zijn ruigharige teckel Bob. Die is vandaag uit logeren. De Scheurwaters hebben namelijk de opdracht van de kinderen gekregen met een koffertje klaar te staan voor een verrassingsdiner met overnachting in een sterrenrestaurant. In mei gaan ze met de hele familie een weekend op pad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie