Afbeelding
QuaRijn

Bunninchem in Doetinchem

15 maart 2019 om 11:33 lokaal

BUNNIK De 20 bewoners van de psychogeriatrische afdeling in Bunninchem verblijven deze week tijdelijk in Doetinchem. Hun eigen afdeling in Bunninchem wordt verbouwd, en het is voor de bewoners prettiger als ze daar niet middenin hoeven te zitten. Vooral het installeren van de nieuwe vloer zou te veel prikkels voor de dementerende bewoners opleveren. Daarom werd er gezocht naar een creatieve oplossing.

SAMENWERKING Woonzorgcentrum 'De Zonnekamp' in Doetinchem is onderdeel van Markenheem, dat meerdere zorglocaties heeft in de regio Doetinchem. Het gebouw is gebruikt als huisvesting voor ouderen tijdens de bouw van een nieuwe woonlocatie 'De Zonnekamp' in het naburige Zelhem. In januari verhuisden zij naar hun nieuwe onderkomen. ,,Deze tijdelijke huisvesting is geschikt voor bewoners met dementie," vertelt regiomanager Michiel Moes. ,,De locatie stond nu leeg. Het kwam precies zo uit dat Bunninchem er gebruik van kan maken." Moes noemt de tijdelijke verhuizing een unieke gebeurtenis, voor zowel QuaRijn als Markenheem. ,,Het is ontstaan door de bestuurlijke samenwerking tussen beide organisaties."

VOORBEREIDING Het voorbereiden was een maandenlange klus, waar het hele team zijn schouders onder heeft gezet. De cliëntenraad is nauw bij de voorbereidingen betrokken. ,,De familie van de bewoners vond het behoorlijk spannend, hun naaste zit opeens een eind verderop in het land. Maar door de goede voorbereiding had iedereen er vertrouwen in." Er zijn 16 personeelsleden mee. Moes reisde maandagochtend mee naar Doetichem: ,,Alles is goed gegaan. Doordat de bewoners zoveel vertrouwde gezichten om zich heen zagen, bleven ze allemaal heel ontspannen. Er reed ook een familielid met zijn eigen busje mee om bagage te vervoeren. Ik ben blij dat het allemaal zo ontspannen is verlopen." Familieleden kunnen ook in Doetinchem gewoon op bezoek komen, het is deze week alleen wat verder rijden. De bewoners logeren tot 15 maart in Doetinchem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie