Luchtmacht Mannenkoor
Luchtmacht Mannenkoor Luchtmacht Mannenkoor

Constantia in concert met het Luchtmacht Mannenkoor

9 maart 2019 om 19:49 lokaal Deel je nieuws

Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven nodigt voor haar voorjaarsconcerten al enkele jaren gasten uit om eens een ander programma te kunnen presenteren. Dit jaar zijn zij hierin bijzonder goed geslaagd met het Luchtmacht Mannenkoor als gast. Het voorjaarsconcert vindt plaats op zaterdagavond 6 april 2019 in de RK-kerk te Werkhoven.

Het Luchtmacht Mannenkoor is uniek en het enige nog bestaande, van oorsprong militaire koor, in Nederland. Het koor is opgericht in september 1994 en is een voortzetting van het eerder in 1980 opgerichte Luchtmacht Militair Mannenkoor "Groot Soesterberg". Bakermat is de voormalige vliegbasis Soesterberg. Sinds de vliegbasis in 2008 werd opgeheven Vliegbasis Deelen te Arnhem de oefenlocatie. Het LMK ontleent zijn bekendheid vooral aan de indringende wijze waarop het a capella zijn liederen ten gehore brengt. Het repertoire is zeer veelzijdig.

Het koor vertegenwoordigt, zonder daar overigens zelf formeel deel van uit te maken, zo nodig, de Koninklijke Luchtmacht op diverse formele en informele gelegenheden. Hiernaast geeft het koor zelf concerten in binnen en buitenland en verleent desgevraagd medewerking aan diverse concerten en overige manifestaties. 

De 63 leden van het LMK, zijn afkomstig uit het gehele land. De leden zijn (gewezen) mannelijke militairen van alle krijgsmachtdelen maar hebben allen affiniteit met de Koninklijke Luchtmacht. Er wordt dan ook in het uniform van de KLu opgetreden. Het koor staat onder leiding van adjudant b.d. Rienus Oude Kempers.

Het fanfareorkest en het Luchtmacht Mannenkoor hebben gezamenlijk een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. Voor de pauze wordt dit voornamelijk ingevuld door enkele klassieke werken van Bizet en Verdi maar ook door klassiekers uit de filmwereld. Uiteraard mag hier de traditionele militaire muziek ook niet ontbreken.

Na de pauze wordt het programma lichtvoetig en modern en staan bijvoorbeeld The Beatles, Simon & Garfunkel, Elton John en Astor Piazolla geprogrammeerd. Daarbij zullen koor en orkest zowel solistisch als gezamenlijk optreden.

Constantia’s voorjaarsconcert vindt plaats in de RK-kerk, Herenstraat 9 te Werkhoven. Aanvang: 20:00 uur. De entree is GRATIS. Na afloop vindt er een deurcollecte plaats ten bate van de actie “Het Dak van Werkhoven”. Geadviseerd wordt een kussentje mee te nemen zodat u comfortabel kunt zitten in de aanwezige kerkbanken. In de pauze is koffie, thee of iets fris verkrijgbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie