Weidevogelbeschermers gezocht

10 maart 2019 om 07:16 lokaal

Weidevogel-beschermers gezocht

WERKHOVEN De lente komt eraan! In Werkhoven zijn ze zich al aan het voorbereiden op het voorjaar en het weidevogelbeschermingsseizoen. De weidevogels horen bij het Nederlandse landschap; ze horen bij het voorjaar. Om de weidevogels helpen te overleven in ons drukke landschap zetten honderden Utrechtse vrijwilligers zich in. Ook u kunt een bijdrage leveren om deze cultuurvogels te behouden. Want er zijn nieuwe vrijwilligers nodig. Op 12 maart a.s. is er een startbijeenkomst bij Weidevogelbescherming Werkhoven.

WAT DOET EEN WEIDEVOGELBESCHERMER? Als weidevogelvrijwilliger leert je de weidevogels goed kennen. Op basis van hun gedrag leert je waar zij hun nest hebben gemaakt. De nesten worden opgespoord en gemarkeerd met 2 stokken. De boer of loonwerker kan zo de locatie van het nest zien, zodat hij er rekening mee kan houden bij de werkzaamheden op het land. Goed overleg met de boer is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Daardoor kunnen meer weidevogels overleven.

Weidevogelbescherming Werkhoven heeft als werkgebied Werkhoven, Bunnik, Odijk, Doorn, Driebergen en Wijk bij Duurstede. Vanaf eind maart tot in juni worden de nesten beschermd en gemonitord. De vrijwilligers zijn 4 uur per week in het veld om nesten te zoeken, meestal in kleine groepjes.

AANMELDEN Geen ervaring? Geen enkel probleem. Landschap Erfgoed Utrecht organiseert cursussen voor beginnende weidevogelvrijwilligers. Aanmelden kan via de lokale weidevogelgroep.

Bunniks ster-violiste Amarins Wierdsma in Theater Figi

BUNNIK / ZEIST Op zondagmiddag 10 maart speelt violiste Amarins Wierdsma in Theater Figi. Amarins Wierdsma en het Barbican Quartet spelen werken van Schumann, Dutilleux en Beethoven.


De musici van het Barbican Quartet studeerden allen aan de gerenommeerde Guildhall School of Music and Drama in Londen. In 2018 won het kwartet de prestigieuze Saint Martin in de Fields chamber music competition. Mede door dit succes treedt het Barbican Quartet op op alle grote podia in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel zijn de musici op tournee in Nederland.

Amarins Wierdsma groeide op in Bunnik. Zij was prijswinnaar bij het Nederlands Viool Concours "Oskar Back". Ze studeerde in Amsterdam bij Vera Beths en bij David Takeno in Londen. In 2018 voltooide ze daar haar Masteropleiding.

Verloren en gevonden voorwerpen

BUNNIK Verloren: bruine leren portemonnee. Gevonden: Schakelarmband van goud.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie