Belastingaangifte
Belastingaangifte Belastingdienst

De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

27 februari 2019 om 13:31 lokaal Deel je nieuws

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? De bibliotheek kan u helpen.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen biedt Bibliotheek Idea op alle vestigingen gratis beveiligd computer- en internetgebruik aan. Wilt u het wel zelf doen maar heeft u nog een steuntje in de rug nodig? Volg dan de cursus ‘Leer omgaan met de digitale overheid’. Hierin leert u o.a. wat de mogelijkheden zijn met uw DigiD en hoe de berichtenbox werkt.

 

Vult u de aangifte niet zelf in maar besteedt u dit uit? Dan heeft u een machtigingscode nodig. Geef namelijk nooit uw DigiD af, ook niet aan een bekende die u hiermee helpt. Met een machtigingscode kan de invuller met zijn eigen DigiD werken. Organisaties die hulp bieden bij het invullen stellen dit ook verplicht. Heeft u hulp nodig bij nodig bij het aanvragen van een DigiD of machtigingscode? Medewerkers van het Digitaal Café kunnen u hierbij helpen. In Bunnik is het Digitaal Café elke dinsdagochtend van 10.00-11.30 uur. Iedereen kan hier terecht, ook als u geen lid van SeniorWeb of de Bibliotheek bent.

 

Wilt u beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek of kijk op www.ideacultuur.nl/belastingdienst

 

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via spreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie