Ralph Hallo bij de Oude Haven in Odijk
Ralph Hallo bij de Oude Haven in Odijk Kuun Jenniskens

Kennismaken met P21 fractievoorzitter Ralph Hallo

22 februari 2019 om 16:30 lokaal

ODIJK Ralph Hallo nam onlangs het fractievoorzitterschap van P21 over van Arie Viskil. Tijd voor een klein portret, in interessante politieke tijden waarbij er een grote bouwopgave voor Bunnik ligt.

Kuun Jenniskens

ROOTS Ralph Hallo (1956) woont 25 jaar in de gemeente Bunnik. Eerst 19 jaar in de Oranjebuurt waar zijn drie zoons op een plezierige manier opgroeiden: ,,School, tennis, de muziekschool en de bibliotheek - alles is in de buurt. Nu wonen we alweer zes jaar in Odijk. Ik voel me hier erg thuis”, zegt Ralph. Aan zijn uitspraak kun je nog horen dat hij uit de United States komt. Hij groeide op aan de oostkust, in het plaatsje New Haven. Wel met overduidelijke Nederlandse roots, want Ralph is zoon van een Nederlandse moeder en een Amerikaanse vader. Ralph Hallo op zijn beurt ontmoette in New York een Nederlandse vrouw, waarmee hij in het huwelijk trad. Begin jaren 90 besloot het echtpaar in Nederland te gaan wonen.

HELPEN Zijn drijfveren om in de Bunnikse politiek te gaan? ,,Dit is een prachtige gemeente om in te wonen, zeker ook voor gezinnen. Ik wil graag een bijdrage leveren om het zo te houden. Ik wil graag helpen. Iets voor elkaar krijgen - en dat doen we met zijn allen.”

Ralph is inmiddels 62 jaar en is zijn werkzaamheden aan het afbouwen. ,,Ik wil graag iets terugdoen voor Bunnik. Ik heb lang in Brussel gewerkt en dat is ver weg van de concrete lokale situatie. Nu kan ik meer in contact komen met de bewoners hier. Als wij in de raad een bestemmingsplan vaststellen, dan vertaalt dit zich direct in concrete bouwplannen. Als we een besluit nemen over een nieuw wandelpad, dan zie je direct dat mensen er gebruik van maken.” Politiek heeft van jongs af aan zijn interesse en het lokale politieke niveau is voor hem belangrijk: ,,Je kunt een tastbaar verschil maken in het leven en welzijn van mensen, en invloed hebben op hun leefomgeving.”

Toen Ralph Hallo door P21 werd benaderd om op de lijst te komen staan, hoefde hij niet lang na te denken. ,,Ik ben nooit lid geweest van een politieke partij, want ik moest met iedereen kunnen samenwerken. Inmiddels ben ik lid geworden van P21, maar ik breng geen politieke kleur mee.”

[Een uitgebreider interview treft u aan in het Bunniks Nieuws van 27 februari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie