Celeritas stelt met strafworp zege veilig

17 februari 2019 om 22:42 Sport/sport Deel je nieuws

De mannen van Celeritas hebben zich ten doel gesteld om minimaal in de top-3 te eindigen, dan moest er zondag in Den Haag wel gewonnen van hun naaste belagers, de reserves van Hercules. De Bunnikse mannen wisten wel te winnen al ging dit moeizaam, dank zij een strafworp in de laatste seconde werd hun 3e plaats veilig gesteld, met een achterstand van 3 punten HVOS uit Spijkenisse.

Celeritas begon met overtuiging en goed spel aan de wedstrijd en bouwde een kleine voorsprong op van drie doelpunten, met de rust in zicht ontstond er een kleine dip en konden de Hagenaaars terug komen tot 15-15 toen de kleekamers werden opgezocht. In de 2e helft was het Hercules dat het spel in handen nam en Celeritas steeds tegen een achterstand aan moest kijken. Met nog 7 minuten op de klok was de stand 24-21.  Om nog te redden wat er te redden viel ging Celeritas het risicovolle "man to man" spelen. Hercules had grote moeite met deze speelwijze en zag Celeritas in de laatste minuut langszij komen bij 26-26. In de hectische slotfase werd er een overtreding op Rick Bruggeman gemaakt die met een strafworp werd bestraft.    De toegekende 7-meterworp werd in de laatste secondes feilloos benut, gelijk was het einde wedstrijd.

Of de 26-27 wel verdiend was deed niet terzake, de punten waren binnen en het doel bereikt.

De volgende wedstrijd is 10 maart, dan komt een van de Volendams teams naar de Tol.