66 km fietsen met D66

14 februari 2019 om 13:30 lokaal

BUNNIK / HOUTEN Komend weekend organiseert D66 drie dagen lang een fietstocht door de provincie Utrecht. De route loopt langs plaatsen waar de provincie, gemeenten en andere organisaties samenwerken aan oplossingen voor een duurzame toekomst van Utrecht op het gebied van energie, natuur en water. We spreken met een polderwachter en een locodijkgraaf, bekijken van dichtbij een veld vol zonnepanelen, bezoeken een slim plein voor elektrische auto's en een berg die veel wateroverlast veroorzaakt.

Lyke Veen, kandidaat voor D66 voor de provinciale verkiezingen (foto) fietst de hele 3 x 66 km. Ze krijgt gezelschap van landelijke en regionale politici, kandidaat-statenleden en hopelijk veel andere fietsers. Iedereen is van harte welkom! U kunt de hele route meefietsen, of alleen een stukje. Ga voor de hele route en de opstapplaatsen naar https://provincieutrecht.d66.nl/fietstocht/ of neem contact op met de afdeling van D66 in uw woonplaats.

Route vrijdag 15 februari: Maarssen-Nieuwegein-Vianen-IJsselstein-Montfoort-Woerden. Onderweg bezoeken we onder Rijnenburgpolder, zonnepark Galecop in Nieuwegein en de stuw bij Hagestein. Met medewerking van o.a. Natuur- en Milieufederatie Utrecht.

Route zaterdag 16 februari: Houten-Bunnik-Utrecht-Groenekan-Bilthoven-De Bilt-Zeist-Driebergen-Doorn. Onderweg bezoeken we ANNE en het fietspad van de toekomst. 

Route zondag 17 februari: Baarn-Eemnes-Soest-Amersfoort-Leusden-Veenendaal-Rhenen. Onderweg bezoeken we het zonneveld langs de A1 bij Eemnes, de Nieuwe Stad in Amersfoort en bijzondere waterprojecten in Veenendaal en Rhenen. Met medewerking van onder andere Klimaatmissie Nederland en waterschap Vallei en Veluwe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie