Celeritas verliest van Saturnus Ridderkerk

3 februari 2019 om 23:04 Sport/sport Deel je nieuws

Met een gehavende ploeg moest Celeritas het zondag opnemen tegen Saturnus in Ridderkerk, van de basisspelers moesten David Kok en Mark van de Ven jammerlijk verstek laten gaan. Hoewel Celeritas zeer voortvarend uit de startblokken kwam en al snel een 5-6 voorsprong nam bleek al gauw het gemis van de ontbrekende spelers waardoor Saturnus het spel geheel naar zich toe trok. Het hoge tempo eiste zijn tol waarbij Celeritas ook nog zeer ongelukkig was met de afronding, paal en lat stonden enkele malen Bunniks succes in de weg. Het was de thuisploeg die de kleine achterstand omboog in een 12-8 voorsprong, toen zij daarna het al hoge tempo nog wat verder opvoerde, liep de score evenredig hard op naar een 22-17 ruststand.

Na de hervatting trachtte Celeritas wat behoudener te spelen maar in bal bezit was het Saturnus dat het spel dicteerde, met meer power en een aanzienlijk hoger schotpercentage kwamen zij eenvoudig tot een verdiende   38-30 overwinning. Celeritas werd afgestroefd op het spel dat zij zelf graag spelen: snelle spelhervattingen en effectief aanvalsspel.  Door deze nederlaag is de achterstand op koploper Ventura 4 punten geworden.

Zondag is er kans op herstel, dan komt het Haagse SOS/Kwiek in de Tol op bezoek, een tegenstander waarvan de punten van gepakt kunnen worden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie