Round Robin boekjes
Round Robin boekjes Ingrid Grutters-Korenromp

Round Robin groot succes

28 januari 2019 om 10:12 lokaal Deel je nieuws

Hoe breng je een groep mensen bij elkaar die allemaal een (te) drukke agenda hebben? Via het project Round Robin! “Het is ontroerend om te zien dat mensen zulke mooie dingen voor elkaar maken.”

De Round Robin is een doorgeefproject waarbij een soort ‘vriendenboekjes-voor-volwassenen’ rondreizen in een vaste groep. Iedere deelnemer start met een eigen blanco schrift. Elke 3 weken vul je een aantal pagina’s in het boekje van een ander naar eigen inzicht: met tekst, foto, tekening, knipsels, een recept, alles naar eigen inzicht en inspiratie.

Vorig jaar oktober gingen de boekjes van maar liefst 14 deelnemers leeg ‘op reis’. Afgelopen weekend zijn ze weer thuis bij de oorspronkelijke eigenaar. Maar nu natuurlijk vol met bijdragen van de andere groepsleden, speciaal voor elkaar gemaakt.

Initiator Ingrid Grutters-Korenromp: “Het is zo fantastisch om te zien wat andere mensen voor je gemaakt hebben. Er zaten ook mensen in ons groepje die ik niet kende. Doordat ik zag wat ze maakten en las wat ze schreven heb ik ze op een heel speciale en persoonlijke manier leren kennen.”

De deelnemers hebben het project allemaal op hun eigen manier beleeft. De één vond het heerlijk om samen met haar oudste dochtertje te knutselen. De ander genoot vooral van het moment van rust: door het boekje werd ze bewust van de weinige tijd die ze zich gunde om iets ontspannens voor zichzelf te doen.

Ingrid: “Soms kon ik niet kiezen wat ik voor iemand zou maken. Dan had ik te veel ideeën en te weinig pagina’s. Ook was elke wisseldag bijzonder. Ik betrapte me er zelf op dat ik dan meerdere keren de brievenbus controleerde. Alsof ik een klein kind was dat zijn schoentje voor Sinterklaas had gezet.”

Vanwege het succes maakt het project in februari een doorstart. Het thema van die ronde wordt: “van winter naar lente en zomer”. Heel toepasselijk omdat de boekjes op reis gaan in de winter en net voor de zomervakantie weer thuis zullen komen.

Er is plaats voor nieuwe deelnemers. Dus: gun je jezelf meer tijd voor creativiteit en inspiratie, en vind je het leuk om dat met een groep te delen? Doe mee!

Een uitgebreide informatiefolder kun je downloaden via:

http://nicolaaskerkodijk.nl/event/round-robin-voorjaar-2019/

of aanvragen via: vitaliteit.nicolaaskerkodijk@gmail.com.

Op dit adres kun je je ook aanmelden.

Inspiratie Round Robin
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie