Buurvrouw en Buurvrouw over Bunnik

20 januari 2019 om 08:45 lokaal

BUNNIK Een gruwelijk ongeluk op de N229. Hoe beleeft iemand die slechtziend is Fort bij Vechten? Ken je dat verhaal van die Belgen die dachten dat ze in Amsterdam rondliepen? Hoeveel houdt de kaasboer van de lokale ijsbaan? Heb je laatst ook dat pistoolschot gehoord? En buurvrouw, heb jij wel eens de watertoren van Werkhoven perfect in de sloot weerspiegeld gezien? Trouwens, wat denk je van die familie in de Groeneweg die al 70 jaar met pannetjes eten over straat naar elkaar toe wandelt?

Daar staan ze dan. Even pauze, ze hebben vandaag al flink aangepakt. Wasje gedraaid. Boodschapje gedaan. En nu vegen ze hun stoepje schoon. Buurvrouw en Buurvrouw zijn nieuwsgierig en altijd in voor een goed verhaal en daarom presenteren ze op zondag 27 januari tussen 15 en 17 uur de finale van (beeld)verhalenwedstrijd Bunnik over Bunnik. Kom jij ook kijken en luisteren? Inloop vanaf 14.45 uur!

(Beeld)verhalenwedstrijd Bunnik over Bunnik is een initiatief van het Cultuurplatform Bunnik en wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Een jubileum dus! Dat vieren we met een mooi programma op de plek waar Bunnik over Bunnik ooit begon, in de Schoudermantel in Odijk. Alle mensen uit Werkhoven, Odijk en Bunnik zijn de afgelopen maanden uitgenodigd om op creatieve, kunstzinnige wijze hun leefomgeving in kaart te brengen. Voor professionele begeleiding of voor inspiratie konden er in november workshops gevolgd worden. Een jury boog zich over de inzendingen.

Programma

14.45 Inloop

15.00 Start met de film 'België bezoekt Bunnik', gemaakt tijdens de filmworkshop

15.15 De beste inzendingen van de categorieën komen langs, waaronder filmpjes, een aantal verhaal fragmenten, schilderijen en foto's. Burgemeester van Bennekom en Wethouder Spil reiken de prijzen uit. We horen een verhaal over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, bekijken echte Bunnikse vlogs en de beste Vlogger wint een prijs.

16.45 Wat maakte op jou het meeste indruk? Wie vond jij de beste? Stemmen voor de publieksprijs.

17.00 Buurvrouw en Buurvrouw vegen de zaal weer leeg.

Finale (beeld)verhalenfestival Bunnik over Bunnik. Zondag 27 januari in de Schoudermantel in Odijk. Zaal open 14.45 – start 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie