Voorleesfeest voor peuters tijdens Nationale Voorleesdagen

17 januari 2019 om 09:53 lokaal

BUNNIK Bibliotheek Idea Bunnik houdt in het kader van de Nationale Voorleesdagen (23 januari t/m 2 februari) voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar samen met hun ouders of grootouders een muzikaal voorleesfeest. Bibliotheek Idea Bunnik viert dit feestje op woensdagochtend 23 januari van 9.45 uur tot 10.30 uur in samenwerking met docent peutermuziek Marie-Paule Thijssen. Er wordt voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers. Het voorleesfeest is gratis toegankelijk, er is echter beperkt plaats (max 15 kinderen). Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via www.ideacultuur.nl/voorleesdagen.

Kinderen tot en met 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van Bibliotheek Idea, ontvangen een leuk vingerpopje van Harry cadeau (op=op).

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat voorlezen aan jonge kinderen extra feestelijk in de schijnwerpers. Daarbij staat het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry van Leo Timmers centraal. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en vergroot de woordenschat. Maar vooral: het bezorgt ze heel veel plezier! Zo worden kleintjes grote lezers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie