Celeritas in eigen huis onderuit

14 januari 2019 om 00:09 Sport/sport Deel je nieuws

De mannen van Celeritas waren thuis halverwege de competie nog zonder puntverlies, hieraan is zaterdagavond een eind aangekomen. In sporthal De Tol kwam HVOS uit Spijkenisse op bezoek, een lager geplaatst team dan de ploeg uit Bunnik en dat bij rust al tegen een achterstand aankeek van 4 doelpunten maar toch met een ruime overwinning naar Spijkenisse terug ging.

Het was Celeritas dat in de eerste helft het spel bepaalde, een goed sluitende verdediging en een aanval die soms te snel een aanval trachtte af te sluiten maar steeds een kleine voorsprong wist te houden. Na ruim een kwartier spelen zag Celeritas kans om de voorsprong wat verder uit te bouwen, met als resultaat een 12-8 voorsprong bij de rust.

Na de hervatting ontbrak het aan concentratie en werden er onnodige fouten gemaakt, HVOS maakte gretig gebruik van de ontstane situatie en zag kans om binnen 9 minuten de opgelopen achterstand goed te maken. Bij 14-14 kwamen de ploegen op gelijke hoogte, er ontstond toen een korte periode waarin de ploegen er elkaar in evenwicht hielden tot de stand 21-21. Er waren toen nog 10 minuten te spelen, in die resterende tijd ging er bij Celeritas alles fout, om de zaak te forceren verdween het speloverzicht en was er geen samenhang in het team. Er was ook geen sturing meer binnen het veld waardoor ieder zijn eigen spel speelden. Aan verdedigen kwam men bijna niet meer toe waar HVOS dan ook dankbaar gebruik maakte en in korte tijd uitliep naar een 24 -31 overwinning.

Zaterdagavond om 19.30 uur treft Celeritas in sporthal Zuilen het Utrechtse HMS/Achilles, hopelijk heeft het team dan de zaakjes weer op orde.