Celeritas zet goede stap in nieuwe jaar

6 januari 2019 om 16:19 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdagavond werd de zaalhandbalcompetitie hervat, de mannen van Celeritas gingen op bezoek bij de Amsterdamse studenten van US, de ploeg waar tegen in de thuiswedstrijd maar met 1 doelpunt verschil is gewonnen. Na een zeer voortvarende start  met goede handbal nam Celeritas een duidelijke 1-5 voorsprong. De thuisploeg liet daarna blijken zich niet te willlen laten verassen en gooide vervolgens het tempo flink omhoog waar Celeritas toch even moeite mee had en achter de feiten aanliep. Het was US dat zelfs op voorsprong kwam en met een 15-13 voorsprong ging rusten.

De tweede helft bracht een ander spelbeeld, Celeritas kreeg verdedigend de zaak beter op orde en werd aanvallend ook scherper. Dit resulteerde in een 23-27 voorsprong met nog 10 minuten te spelen, voor Celeritas leek  de overwinning veilig. In een snelle alles of niets eindfase kwamen de gastheren nog wel dichtbij. Celeritas wist het hoofd koel te houden en US zag geen kans meer om nog langszij te komen. Met 29-30 als eindstand gingen de punten mee naar Bunnik en verstevigd Celeritas hun positie in de top 4.

Zondag om 13.00 u komt HVOS uit Hellevoetsluis in de Tol op bezoek. Weet Celeritas dan het ongeslagen thuisrecord te handhaven?