Bridgeclub Bunnik zoekt nieuwe leden en organiseert daarom een beginnerscursus.
Bridgeclub Bunnik zoekt nieuwe leden en organiseert daarom een beginnerscursus. Margriet Hunse

Beginnerscursus bridge

18 december 2018 om 11:24 lokaal

ODIJK Bridgeclub Bunnik organiseert vanaf januari een cursus voor beginnende bridgers. Wie gaat leren bridgen, krijgt daar geen spijt van. Bridge is een kaartspel waar mensen tot in lengte van jaren heel veel plezier aan beleven.

Margriet Hunse

HERSENTRAINING Bridgeclub Bunnik telt ongeveer 100 leden en wil graag uitbreiden. Ingrid Corbey van de Bridgeclub: ,,Bridge is een leeftijdsbestendige sport. Mensen die leren bridgen kunnen daar tot op zeer hoge leeftijd mee door gaan. Het is een intellectuele uitdaging om het te leren, en het zorgt voor een intensieve training van de hersenen. Daarnaast is bridge een uitstekende manier om sociale contacten aan te gaan en te onderhouden. En het is een spel dat nooit verveelt." Zelf begon Corbey in haar studententijd, en speelt ze al jaren samen met een vaste bridgepartner.

SPEELAVOND Deze zomer stond de Bridgeclub op de Bunnik Fair. ,,We spraken veel mensen die 'iets' willen ondernemen nadat de kinderen groot waren geworden. Bridge is daar heel geschikt voor. Kinderen eruit, bridge erin! Maar bridge leer je niet in twee avonden, daar heb je echt een cursus voor nodig. Daarom organiseren we nu zelf een cursus." De cursus start op maandagavond 14 januari in de Lindenhof in Odijk en duurt 12 weken. De cursus vindt speciaal op maandagavond plaats, omdat dat dat de vaste speelavond van de bridgeclub is. De cursisten kunnen op die manier al tijdens hun cursus kennismaken met de vereniging.

INTEGREREN Bridgepartners Marieke en Karin hopen dat de cursus nieuwe leden gaat opleveren. ,,De clubcultuur is vriendelijk maar wel serieus. Ik ben niet echt een winnaar, maar het competitie-element geeft wel een extra dimensie'" vindt Karin. Marieke:,, Sommige leden spelen hier al 25 jaar, ze blijven lid omdat het een fijne club is. Het zou leuk zijn als er nieuwe leden bij kwamen, en het is ideaal dat ze nu al tijdens de cursus kunnen integreren."

OEFENEN Iedereen die er wat moeite voor wil doen, kan leren bridgen. Hoe beter men zich voorbereidt en oefent, hoe groter het effect van de cursus. Oefenen kan op internet, met oefen-CD's, oefen-apps of live aan tafel met medecursisten. Voor de cursus is een tijdsbeslag van minimaal 5 uur per week nodig, inclusief de cursusavond. ,,Maar: méér is wel beter," zegt Ingrid Corbey.

CURSUSINFORMATIE De beginnerscursus wordt gegeven op 12 maandagavonden (januari – april 2019) van 19:45 tot 22:15 en gaat door bij voldoende deelname (12 paren). Docent René Wortel is een (door de Nederlandse Bridgebond) gediplomeerd bridgedocent. De kosten voor 12 lessen zijn 120 euro. Daar komt nog 12 euro bij voor een lesboek. Via de docent kan ook een oefen-CD bij het boek gekocht worden tegen een sterk gereduceerde prijs. Wie voorafgaand aan de cursus al wat voorbereidend werk wil doen om een vliegende start te maken, kan contact opnemen met de docent. Opgeven kan per mail bij de docent: renewortel@xs4all.nl. Geef in de mail aan dat het om de beginnerscursus in Odijk gaat, en wat uw bridge-ervaring is. Ook voor informatie over de inhoud van de cursus kunt u bij hem terecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie