Celeritas met winst terug uit Zeeland

10 december 2018 om 00:12 Sport/sport Deel je nieuws

De mannen van Celeritas moesten zondag aantreden in het Zeeuwse Heinekenszand tegen het plaatselijke Orion, een verre trip voor de Bunnikers. Deze wedstrijd zou voor Celeritas een simpele zaak moeten gaan worden gezien de stand op de ranglijst, Orion staat onderaan met maar twee punten. Het tegendeel bleek echter waar, het werd voor Celeritas een moeilijk begin waarbij de schoten uit de tweede lijn nogal al eens voor problemen zorgden. Toen Celeritas grip kreeg op het spel van de tegenstander namen ze de leiding die werd uitgebouwd tot 10-13 bij rust. Na rust voerde Celeritas de snelheid op en speelde regelmatig op de fast break waarbij er een voorsprong van 6 zes punten kwam. Halverwege de tweede helft werd al snel duidelijk dat de overwinning binnen bereik lag, met degelijk spel werd een verdiende 24-28 overwinning behaald.

Zondag sluit Celeritas de eerste competitie helft af met een thuiswedstrijd tegen Gemini uit Zoetermeer. Aanvang 13.00 u.