Afbeelding
Politie

UPDATE: Bewoner boerderij Werkhoven gearresteerd na brand

1 december 2018 om 14:56 lokaal

WERKHOVEN Nadat er voor de vijfde keer brand had gewoed in een boerderij in Werkhoven, heeft de politie zaterdagmiddag de bewoner opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek, dat al loopt sinds de eerste brand op 25 oktober, leidde naar de boer zelf, de 35-jarige Gert S. uit Werkhoven. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De advocaat van S., Sidney Smeets, kon zaterdagavond niet zeggen waarom zijn cliënt is aangehouden. Hij heeft ook nog geen contact gehad met de boer. ,,Ik kan kan er nog niets over zeggen. Ik weet niet of het te maken heeft met één brand of meerdere branden'', aldus de raadsman.

De meest recente brand, in de nacht van vrijdag op zaterdag, woedde in de woonkamer van de boerderij. De brandweer was er snel bij en de boer bleef ongedeerd.

Bij een van de eerdere branden kwamen vijftig koeien en een waakhond om het leven. De bewoner zei eerder dat de brandstichtingen mogelijk te maken hebben met zijn seksuele geaardheid of een zakelijk geschil.

Burgemeester Ruud van Bennekom van Bunnik, waar Werkhoven onder valt, laat via Twitter weten: ,,Vooral opgelucht dat er een doorbraak is in het onderzoek naar de branden in Werkhoven. Hopelijk brengt dit de rust en veiligheid in Werkhoven terug. Het vervolg is in handen van politie en OM. Laten we daar niet op vooruitlopen met conclusies en mogelijke motieven."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie