Veel inspiratie tijdens de gesprekken op 29 november
Veel inspiratie tijdens de gesprekken op 29 november Eigen

Beter aangepast sporten door regionale samenwerking

30 november 2018 om 09:45 lokaal Deel je nieuws

Donderdag 29 november vond een inspiratiebijeenkomst plaats over Uniek sporten en bewegen: sporten en bewegen voor mensen met een beperking. De aanwezigen vanuit (speciaal) onderwijs, zorgaanbieders, fysiotherapiepraktijken, sport- en beweegaanbieders, buurtsportcoaches en gemeenten werden geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van mensen die ondanks hun beperking kunnen sporten. Een aantal gemeenten in de regio Utrecht, waaronder de gemeente Bunnik, werken samen om dit mogelijk te maken.

Sporten verbindt, geeft plezier en zorgt dat mensen gezond blijven. Daarom vinden de gemeenten het belangrijk dat elke inwoner een leven lang kan sporten en bewegen. Daar horen natuurlijk ook inwoners met een beperking bij. Door regionaal samen te werken wil Bunnik met vier andere gemeenten uit de regio Zuidoost Utrecht (De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist) de vraag en het aanbod voor aangepast sporten beter op elkaar laten aansluiten. Dit doen we met uitvoeringspartners zoals buurtsportcoaches, sport- en beweegaanbieders en sociale teams.

Het regionale sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking is gebundeld op de website van Uniek Sporten. Sportaanbieders kunnen op deze website hun aanbod plaatsen, waarmee mensen met een beperking op zoek kunnen gaan naar een geschikt aanbod. De buurtsportcoach ondersteunt bij het zoeken naar een geschikt aanbod en geeft advies met betrekking tot de mogelijkheden en de juiste match.

Bent u benieuwd naar het regionale sport- en beweegaanbod? Ga dan naar www.unieksporten.nl en bekijk de mogelijkheden in de buurt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie