Groep 5 van de Anne Frankschool in Bunnik zamelt honderden euro's in voor kattenopvang

27 november 2018 om 08:36 lokaal

BUNNIK Vol enthousiasme is groep 5 van de Anne Frankschool in Bunnik bezig om geld in te zamelen voor kattenopvang ´Wetland Cats ´. Nadat hun leerkracht Leontien (zelf in het bezit van 6 katten) had verteld over het werk van deze kattenopvang, waren de kinderen zo onder de indruk dat ze spontaan besloten om geld in te zamelen. Er zijn allerlei karweitjes gedaan en bonbons gemaakt en verkocht. Inmiddels staat de teller al op 475 euro. Op vrijdag 30 november gaan alle kinderen, samen met een aantal ouders en natuurlijk de juf, naar Gouderak om een cheque te overhandigen aan de kattenopvang.


INITIATIEF Het bijzondere van deze actie is dat hij helemaal zelf door de kinderen is bedacht en opgezet. Na het verhaal over stichting 'Wetland Cats' besloten de kinderen dat ze geld wilden gaan ophalen voor deze kattenopvang. Het begon met het doen van karweitjes voor ouders, familie en buren. De juf beloofde de kinderen te trakteren als er een bedrag van € 100 zou worden opgehaald. Alle kinderen zijn heel actief aan de slag te gaan, want dit bedrag was al na enkele dagen opgehaald. En daar bleef het niet bij! Om dit fantastische initiatief van de kinderen te ondersteunen hebben de juf en enkele ouders de kinderen geholpen met het maken van bonbons. Ook deze werden verkocht voor het goede doel.


OVERHANDIGEN CHEQUE Het allerleukste is dat de kinderen met eigen ogen kunnen gaan zien waar ze zoveel geld voor hebben ingezameld. Met dank aan een aantal ouders gaat de hele groep op 30 november met auto's naar Gouderak waar ze een cheque zullen overhandigen met het totaalbedrag. Natuurlijk is er dan ook tijd om rond te kijken bij de opvang, zodat de kinderen kunnen zien waar hun geld terecht komt.


WETLANDS CATS Stichting Wetland Cats vangt katten op die nergens meer terecht kunnen. Iedere kat heeft zo zijn verhaal. Deze dieren kunnen niet herplaatst worden en mogen hier de rest van hun leven van een gelukkig en veilig kattenleven genieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie