Met een bombardement van ballen werd de Sportdome geopend.
Met een bombardement van ballen werd de Sportdome geopend. Margriet Hunse

Sportdome geopend

27 november 2018 om 11:17 lokaal

BUNNIK Hockeyvereniging Kromme Rijn had in de wintermaanden een groot probleem door het gebrek aan zalen om binnen te spelen. In de Sportdome is er nu ook in de winter altijd een plek om te trainen, ook voor andere sporten als tennis en zaalvoetbal.

door Margriet Hunse

BLAASHAL In de wintermaanden trainden de ruim 500 leden van de hockeyclub overal in de wijde omgeving, waar maar plaats was. Dat leverde een enorme versnippering op. Hockey- en korfbalvaders Marco Harskamp en Pieter Paul van Beek bedachten samen een oplossing en zorgden dat de sporters ook in de winter onderdak in Bunnik kregen. Marco Harskamp: ,,We onderzochten eerst de mogelijkheid van het laten bouwen van een extra sporthal, maar dat bleek niet rendabel te zijn. Toen zijn we in de omgeving gaan kijken. In Houten en Utrecht wordt in de wintermaanden een blaashal geplaatst en dat idee zijn we gaan uitwerken. Er was al een terrein beschikbaar. Doordat de handbalvereniging kunstgras heeft gekregen, bleef er een trainingsveld over."

ZEECONTAINERS De heren hebben er, geholpen door andere vrijwilligers, veel tijd in gestopt. Ze zijn trots op het resultaat. Harskamp: ,,Het was hard doorwerken. Dit is een klus waar je eerder twee jaar voor uittrekt dan de 10 maanden die wij hebben gebruikt." Het oude trainingsveld van Midlandia werd voorzien van stroom en riolering, en vervolgens geasfalteerd. Met 40 vrijwilligers werd de hal in oktober neergezet. In de warmere maanden wordt de hal opgeslagen in zeecontainers.

OVERDRUK De Sportdome is energiezuinig en is voorzien van led-verlichting. De buitenkant is onderaan groen, het bovenste gedeelte is grijs, zodat de hal zo min mogelijk opvalt. Sporters komen binnen door een draaideur. Daar voel je even in je oren dat er binnen overdruk is om de koepel overeind te houden. De uitneembare vloer bevat een noviteit. Marco Harskamp: ,,De vloer moet bij tennis stroever zijn dan bij hockey. In samenwerking met de tennisbond hebben we een speciale vloer voor de tennissers laten ontwikkelen, want die bestond nog niet."

EXPLOITATIE Voor de exploitatie is de stichting Sportdome Bunnik opgericht. Alle opbrengsten komen ten goede aan de sport in Bunnik. Voor hockey is de hal het komende seizoen al bijna helemaal volgeboekt, maar voor andere sporten is nog genoeg ruimte vrij. Sporters kunnen voor een uur een baan reserveren. Het boekingssysteem op www.sportdomebunnik.nl is volledig geautomatiseerd, er wordt betaald met Ideal.

OPENING De Sportdome werd afgelopen zaterdag geopend door sportwethouder Jorrit Eijbersen. Op zijn teken gooiden alle aanwezige sporters tegelijk een bal in het doel. Eijbersen vindt de Sportdome een aanwinst voor de gemeente. Puck (9) deed mee met het glow-hockey en gaat ook trainen in de hal. Ze speelt in het team van meisjes 8E. ,,Het verschil met buiten spelen is dat je hier meer moet pushen. Je mag niet slaan, want dat is binnen gevaarlijk." Een groepje ouders is heel blij met de hal. "Nu kunnen onze kinderen ook in de winter zelf naar de hockey fietsen, en hoeven we ze niet meer met de auto naar accommodaties in de omgeving te vervoeren."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie