De deelnemers aan het uitstapje
De deelnemers aan het uitstapje Kaartclub Odijk

Kaartclub op reis

26 november 2018 om 08:22 lokaal

ODIJK Deelnemers aan de wekelijkse kaartavond bij sv Odijk zijn twee dagen weggeweest. Met een touringcar naar een hotel in Almen bij Zutphen. Het werd een grote verrassingstocht. Dankzij royale sponsors waren het ook twee verwendagen. Veel van deze klaverjassers komen niet meer toe aan vakanties of trips, vanwege leeftijd, budgettaire grenzen of omdat ze er alleen voor staan. Zo ontstond het idee samen deze trip te organiseren. Zomaar, even twee dagen eruit.

Dinsdag 20 november vertrok het gezelschap uit Odijk. Na een toeristische route stopte de bus in Bronckhorst aan de IJssel voor koffie en iets erbij uit de streek. Namens de burgemeester werden ze ontvangen door een gids, die veel vertelde over dit pittoreske stadje en de geschiedenis. Na deze stop reed men door een prachtig herfstlandschap naar hotel 'Ezherwold' in Almen. Van dit meer dan honderd jaar oude ziekenhuis/ sanatorium is een modern zeer gastvrij hotel gemaakt. Na een uitstekend diner werd er een heuse kaartavond georganiseerd, waar gestreden werd om prachtige prijzen en muntjes waarmee gratis drankjes konden worden besteld.

Na de nachtrust genot het gezelschap van het ontbijt, veel soorten brood, beleg, fruit en ander lekkers. En dat met zoveel mensen, gezellig amen in plaats van alleen met een snee brood, een glas melk en de pillendoos voor de tv.

Tijdens de terugrit over de Veluwe, langs paleis 't Loo, werd voor de lunch bij 'Hans en Grietje' gestopt, een jong pannenkoekenrestaurant in de Flevopolder. In dit project, geïnspireerd door de uitstraling van de Efteling val je van de ene verbazing in de andere, in het tuinpark buiten maar vooral binnen. De gastvrouw had tijd om iets over het gebouw en de omgeving te vertellen en te laten beleven, voordat men heerlijke pannenkoeken ging eten. Daarna ging men voor de laatste keer in de bus van Kassing Tours en bracht Arie de Wit de groep weer over filerijke wegen naar Odijk. Enthousiast en dankbaar stapten de deelnemers uit, dankbaar voor de organisatie, dankbaar ook aan de sponsors die anoniem willen blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie